Elazığ'da Afet Risklerini Azaltma Planı Hazırlandı

Elazığ için 2024 -2026 yılları arasında 1 doğrudan amaç, 5 hedef ve 131 eylemin planlandığını belirten Vali Numan Hatipoğlu, '2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremler açıkça göstermiştir ki afet risklerini azaltma çalışmaları hayati derecede büyük bir öneme sahiptir. İlimizde oluşabilecek doğal afetlerin önüne geçmek, maddi ve manevi hasarı en aza ircâ etmek maçıyla hazırlanan bu eylem planlarının uygulanmasının takipçisi olacağız' dedi.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2024-2026 yılları arasında uygulanacak olan İl Afet Risk Azaltma Planı hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bu kapsamda 1 doğrudan amaç, 5 hedef ve toplam 131 eylem planlandığını duyurdu. Hatipoğlu, 2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremlerin afet risklerini azaltma çalışmalarının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Afet Risklerinin Azaltılması Hayati Önem Taşıyor

Vali Hatipoğlu, “Afet risklerini azaltma çalışmaları hayati derecede büyük bir öneme sahiptir. İlimizde oluşabilecek doğal afetlerin önüne geçmek ve maddi ile manevi hasarı en aza indirmek amacıyla hazırlanan bu eylem planlarının uygulanmasının takipçisi olacağız,” dedi.

Uluslararası Afet Riskleri Günü Toplantısı

13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında bir video konferans toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda, Elazığ'daki 30 farklı kurum ve kuruluşun katılımıyla yapılan İl Afet ve Risk Azaltma Planı çalışmaları değerlendirildi.

Geçmişteki Hedefler ve Gelecek Planları

2012 yılında yürürlüğe giren Elazığ İl Afet Risklerini Azaltma Planı çerçevesinde, 2021-2023 yılları arasında planlanan 49 eylemden yüzde 53'ünün başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Hatipoğlu, yeni plan kapsamında 2024-2026 yılları arasında 131 eylem gerçekleştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ocak 2024 - Ekim 2024 tarihleri arasında bu eylemlerin 14'ünün tamamlandığı bilgisini de paylaştı. Vali Hatipoğlu, “Afetsiz günler diliyoruz” diyerek, yerel yönetimler ve İl Özel İdaresi ile işbirliği içinde sürekli olarak afete hazır bir şekilde bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme