Elazığ'da Bu İşi Layıkıyla Yapan Firmalar Mevcut!

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Elazığ İl Başkanı Ümit Tınarlı, Vatandaş sitesinin ve apartmanın yönetimini firmalara devir ederken verdikleri firmayı iyi araştırmaları çağrısında bulundu.

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Elazığ İl Başkanı Ümit Tınarlı, Elazığ'da her önüne gelenin yönetim firması açtığına dikkat çekerek özellikle temizlik firmalarının yönetim firması adı altında bu işlere girmesi vatandaşları zora soktuğunu söyledi…

TÜRKİYE KENTSEL TESİS YÖNETİM DERNEĞİ

Başkanı Sayın Suat SANDALCI bu konu ile alakalı özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ortak bir çalışma sürdürdüğünü herkesin istediği gibi site yönetim firması açamayacağını belirten Tınarlı konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Elazığ İl Başkanı Ümit Tınarlı basın açıklamasında şunları söyledi;

VATANDAŞ APARTMAN YÖNETİMİNİ VERİRKEN DİKKATLİ OLMALI

Son zamanlarda TÜRKİYE genelinde site yönetim firmaları çoğalmaya başladı. İlimiz genelinde de her önüne gelen yönetim firması açıyor. Bizler TÜRKİYE KENSEL TESİS YÖNETİM DERNEĞİ Elazığ il başkanı olarak konunun takipçisiyiz. Geçen günlerde Karşıyaka TOKİ'in ödenmemiş doğalgaz faturaları da bunun bir örneğidir. Özellikle temizlik firmalarının yönetim firması adı altında bu işlere girmesi vatandaşları zora sokmaktadır. Vatandaş sitesinin ve apartmanın yönetimini firmalara devir ederken verdikleri firmayı iyi araştırmaları gerekiyor. Elazığ ilinde bu işi lakıyla yapan firmalarımızda mevcuttur.

FİRMALARIN ÖZELLİKLE YAZILIM PROGRAMLARI VE BANKA ENTEGRESİNİN OLMASI ŞART

“Yönetim yapan firmaların özellikle yazılım programlarının olması ve banka entegresinin olması şarttır. Ödemeler vatandaş tarafından şeffaf olarak görüntülenebilmeli, muhasebe hizmetlerinin sağlam olması, insan kaynaklarının 7/24 hizmet vermesi, teknik konularda en kısa zamanda cevap vermesi, hukuk danışmanlarının olması şarttır.”

KONU BAKANLIKTA; HER ÖNÜNE GELEN SİTE YÖNETİM FİRMASI AÇAMAYACAK

“TÜRKİYE KENTSEL TESİS YÖNETİM DERNEĞİ Başkanı Sayın Suat SANDALCI bu konu ile alakalı özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ortak bir çalışma sürdürmektedir. Site yönetim firmaları denetlenecek, puantaj uygulaması yapılacak, her önüne gelen site yönetim firması açamayacak böylelikle vatandaşlar site yönetimlerine yönetimlerini devir ettikleri zaman siteleri profesyonellerce yönetilmiş olacaktır.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme