Elazığ'da Okul Krizi

Elazığ'da bir okulun yapımı tamamlanmasına rağmen temizlik eksiklikleri ve birkaç malzeme eksikliği nedeniyle eğitim öğretime açılmaması, öğrenciler ve veliler için mağduriyet yaratıyor. Veliler, çocuklarının kendi okullarında eğitim görmesini talep ederek, yetkilere seslendi…

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da 2024-2025 eğitim öğretim yılı, öğrencilerin ders başı yapmasıyla başladı. Ancak, Günışığı Gazetesi Haber Müdürü Gülçin Turgut'un haberine göre; bazı okulların açılmaması veliler için büyük bir sorun teşkil ediyor. Özellikle Abdullahpaşa Mahallesi'nde inşa edilen 50. Yıl İlköğretim Okulu'nun açılmaması, öğrenciler ve veliler için ciddi mağduriyetler yaratıyor.

YIKILAN OKULUN YENİSİ YAPILDI, AMA...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar gören 50. Yıl İlköğretim Okulu, yıkılarak yenisi inşa edildi. Veliler, yapım süreci tamamlanmış olmasına rağmen, birkaç eksiklik nedeniyle okul hala açılmadığını kaydederek, bu durumun öğrencilerin eğitim hayatını olumsuz etkilediğini dile getirdiler.

Geçtiğimiz yıl yıkılan okuldan çıkan öğrenciler, geçici olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu'na yönlendirildiğini söylenen veliler, çocuklarını evlerine yakın olan yapımı tamamlanan okulu göndermek istediklerini belirttiler.

VELİLERİN TALEPLERİ VE MAĞDURİYETLERİ

Veliler, okulun yapımının tamamlandığını ancak temizlik yapılmadığı gerekçesiyle açılmadığını belirtirken, çocuklarını TOBB İlköğretim Okulu'na göndermekte zorlandıklarını ifade ettiler.

Birçok aile durumu özetlerken, “Geçen sene ikinci dönem teslim edileceği söylendi ama teslim edilmedi. Geçtiğimiz yıl tamamlanmış görünen okul hala açılmadı. Yetkili kimse bulamıyoruz. Birkaç eksikliğin olduğunu ve temizliğin yapılmadığı için okulun teslim edilmediğini duyduk. Bizim, bu sürecin hızlanmasını istiyoruz. Çocuklarımız, kendi ikametgâhlarından çok uzak bir bölgede, TOBB İlköğretim Okulu'na gidiyor.” İfadelerini kullandılar.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Veliler, 50. Yıl İlköğretim Okulu'nun bir an önce hizmete açılmasını talep ederken, “Okulun yeni adını bilmiyoruz, ama yıkılmadan önce 50. Yıl İlköğretim Okulu olarak tanıyorduk. Çocuklarımızın kendi okullarında eğitim görmesini istiyoruz. Lütfen yetkililer bize yardımcı olsun!” diyerek çağrıda bulunuyorlar.

NET BİR ZAMAN VERMİYORLAR
Yetkililerden net bir yanıt alamadıklarını söyleyen veliler, “Soğuklar başlamadan, kar- kış gelmeden okulun teslim edilemesin istiyoruz. Ne zaman sorsak açılacak diyorlar. Ama halen bekliyoruz. Sadece sesimizi duymalarını, ikametgâhımızda olan okula göndermek istiyoruz. Servis üreteli çok yüksek ödemekte zorlanıyoruz. Hemen yanımızda okul varken, uzak okula neden gönderelim. Lütfen bizi yardımcı olsunlar. “dediler.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme