Elazığ'da Su Ürünleri Mühendisleri Derneği Kuruldu

Türkiye'de su ürünleri mühendislerinin mesleki birlikteliğini sağlamak ve meslek sorunlarını çözmek amacıyla 'Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği' kuruldu. Genel merkezi Elazığ'da bulunan derneğin Genel Başkanlığı'na Ergün Aslan getirildi.

ÜLKENİN TEK DERNEĞİ

Genel Başkan Ergün Aslan, Türkiye'de Su Ürünleri Mühendisleri adına resmi bir yapılanmanın olmadığını belirtti. Daha önce kurulmuş ancak başarıya ulaşamayan bir derneğin kapanmasının ardından, Su Ürünleri Mühendislerini temsil edecek bir kuruluş kalmadığını ifade eden Aslan, su ürünleri alanında büyük potansiyeli olan Türkiye'de bu mesleğin önemine atfen bir birlik oluşturulmasının şart olduğunu vurguladı.

Derneğin Elazığ'da kurulmasıyla ilgili bilgi veren Aslan, “Su ürünleri üretiminde önemli bir potansiyele sahip olan ülkemizde, bu mesleğin çatı altında toplanması gerekiyordu. Elazığ bu oluşumun merkezi oldu ve tüm resmi işlemler tamamlandı. İlerleyen süreçte Türkiye genelinde temsilcilikler açacağız ve derneğimizin çalışmalarını genişleteceğiz” dedi.

Dernek, Sektör İçin Önemli Bir Adım

Derneğin, ülkenin su ürünleri mühendislerini temsil eden tek sivil toplum örgütü olduğunu belirten Aslan, su kaynaklarının verimli kullanımından su ürünlerinin üretim ve pazarlanmasına kadar geniş bir yelpazede önemli çalışmalar yapacaklarını açıklayarak, “Gelecekte su, dünyada en değerli kaynaklardan biri olacak. Bu nedenle mühendislerimizin böyle bir çatı altında birleşmesi büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Köprücü: “İhtiyaca Cevap Verecek”

Derneğin Genel Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Köprücü, derneğin sektördeki ihtiyaca cevap verecek önemli projeler geliştireceğini söyledi. Köprücü, Elazığ'ın balıkçılık faaliyetleri ve su ürünleri eğitimi açısından bir merkez olduğunu vurgulayarak, derneğin bu alanda önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Dernek Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kenan Köprücü, su ürünleri mühendislerinin mesleki haklarını savunmayı ve sektördeki verimliliği artırmayı hedeflediğini kaydetti.

Dernek Yönetim Kurulu
Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği'nin yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:Genel Başkan: Ergün Aslan, Su Ürünleri Yüksek Mühendisi
Dernek Yürütme Kurulu Üyeleri:
Prof. Dr. Kenan Köprücü, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Bülent Şen
Özkan Özbay, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü
Hamza Aktürk, Su Ürünleri Sektör Yatırımcısı
Prof. Dr. Feray Sönmez
Prof. Dr. Emine Özpolat, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı
Doç. Dr. Mürşide Dartay
Gökhan Karakaya, Su Ürünleri Mühendisi
Abdullah Gül, Su Ürünleri Mühendisi
Kenan Alparslan, Su Ürünleri Mühendisi
Nesrin Baysal, Su Ürünleri Mühendisi
Murat Atlamış, Su Ürünleri Mühendisi
İlhan Başbay, Su Ürünleri Mühendisi
Muhammet Burak Sağın, Su Ürünleri Mühendisi
İlbey Doğan, Su Ürünleri Mühendisi

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme