Elazığ'da Toplu Taşıma 1 Yıl ücretsiz

Elazığ Belediyesi' Elazığ'da büyük fırsat! Elazığ Ulaşım'ın yıl dönümünde toplu taşımada 1 yıl boyunca sınırsız seyahat.' şeklinde paylaşımda bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyarmıştı.

Dolandırıcıların daha önce Şanlıurfa ve Diyarbakır'da da benzer yollarla dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu ortaya çıktı.
Elazığ Belediyesi, bazı sosyal medya platformlarında yer alan " Elazığ'da büyük fırsat! Elazığ Ulaşım'ın yıl dönümünde toplu taşımada 1 yıl boyunca sınırsız seyahat." şeklindeki dolandırıcılık içerikli paylaşımlar nedeniyle vatandaşları uyarmıştı.
Dolandırıcıların daha önce Şanlıurfa ve Diyarbakır'da da benzer yollarla dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu ortaya çıktı.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise, benzer dolandırıcılık iddialarına karşı bir açıklama yaptı. Genel Sekreter Emrullah Gördük, sosyal medyada yayılan “Diyarbakır'da toplu taşıma 6 ay boyunca ücretsiz olacak!” bilgisine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Gördük, bu tür paylaşımlar ve linklere tıklanmaması konusunda uyarıda bulundu.
Şanlıurfa'da toplu ulaşımın altı ay boyunca ücretsiz olacağına dair sosyal medyada yayılan bilgiler sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi. Son günlerde, belediyenin adını kullanarak sahte kampanyalar düzenleyen dolandırıcıların ortaya çıktığını belirten belediye yetkilileri, vatandaşları bu tür yanıltıcı duyurulara karşı uyardı.

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR: LÜTFEN DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLUNUZ

Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer adlı:
“Son günlerde sosyal medya platformları ve internet sitelerinde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak toplu taşıma kartlarına yönelik sahte kampanya duyuruları yapılmaktadır. Belediyemiz tarafından böyle bir kampanya veya duyuru yapılmamıştır. Lütfen dolandırıcılara karşı dikkatli olunuz ve yalnızca Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin resmî internet sitesi ile sosyal medya hesaplarından yapılan duyurulara itibar ediniz. Dolandırıcılık içeren mesajlarla karşılaştığınızda, yetkililere bildirimde bulunarak gerekli işlemleri yapınız.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme