Elazığ'daki Öğrenciler Dikkat: Son Gün 7 Eylül!

GSB, 2024-2025 akademik yılı için KYK yurt başvurularının sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açtı. Peki, yurt kayıt işlemleri için son gün ne zaman? Yurt ücretleri ne kadar? İşte detaylar…

Başvurularının sonuçlanmasıyla birlikte öğrenciler, başvuru sonuçlarına e-Devlet üzerinden ulaşabiliyor. Üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri için kayıt tarihinin ne zaman olduğu ve KYK yurt ücretlerinin ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte detaylar...

KYK YURT KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR ?

Kayıt işlemlerinin ilk adımı, ilk kayıt ücretinin ödenmesi olup Ücret ödemesi yapıldıktan sonra, öğrenciler e-Devlet şifresi ile "turkiye.gov.tr" internet adresindeki "Yurt Kayıt İşlemleri" bölümüne giriş yaparak taahhütname onayı gerçekleştirmelidir. Önemli bir not olarak, kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için öğrencilerin yurdun bulunduğu şehre gitmeleri gerekmemektedir.

KYK YURT TARİHLERİ
Yurt kayıt işlemleri 7 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Öğrencilerin kayıtlarını belirtilen tarihe kadar, saat 23:59'a kadar e-Devlet üzerinden tamamlamaları gerekiyor.

Geçen sene dönem yurt ücretleri şu şekildeydi:

Tip 1: Aylık 345 TL

Tip 2: Aylık 405 TL

Tip 3: Aylık 480 TL

Tip 5: Aylık 510 TL

Tip 6: Aylık 570 TL

2024-2025 dönemine ait yurt ücretleri henüz belirlenmedi.

Öğrencilerin, KYK yurtlarında konaklamaya başlaması için ilk yerleştirme sonrası belirtilen tarihlerde e-Devlet üzerinden yapacakları taahhütname onayının ardından süreçleri tamamlanacak.

KYK yurtları ile ilgili güncel bilgilere ve detaylara e-Devlet üzerinden erişebilirsiniz.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme