Elazığ'dan Bingöl'e Balıklandırma!

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilde balıklandırma çalışmaları devam ediyor.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Balıklandırma Projesi” kapsamında Elazığ Keban Su Ürünleri Üretim Tesisinde üretilen 1.700.000 adet sazan balığı yavrusu Bingöl'de ki barajlara bırakıldı.

Gerçekleştirilen balıklandırma faaliyetlerine ilişkin Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Balıklandırma faaliyetleri ile balıklandırma amaçlı üretim faaliyetlerinin daha kontrollü ve etkin yürütülmesi amacıyla Bakanlığımız uhdesinde yürütülmekte olan “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında İlimiz su ürünleri potansiyelini geliştirmek üzere Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Keban Su Ürünleri Üretim Tesisinde Üretilen ve İl Müdürlüğümüze tahsis edilen 1.700.000 adet sazan balığı yavrusu, İlimizde bulunan barajlara bırakılmıştır.

Amacımız ilimizde bulunan göl ve göletleri balıklandırmak, sportif balık avcılığının geliştirilmesini sağlayarak ekonomimize katma değer sağlamaktır. Su ürünleri kaynakları ile su ürünlerinin sürdürülebilir yöntemlerle kullanılabilmesi ve gelecek nesillere aktarılması, iç su ürünleri stoklarının takviye edilmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması, göl ve göletlerdeki balık popülasyonun desteklenmesi amacıyla göl ve göletlerimize yavru balıklar bırakılmaktadır.

Balıklandırma çalışmalarıyla hem bölgedeki balıkçılık faaliyetlerine destek olunacak hem de ekosistem dengesinin korunmasına katkı sağlanacaktır. Özellikle amatör balıkçılık turizmi üzerinde canlandırıcı bir etkisi olması beklenmektedir. Ancak, bırakılan yavruların en az bir kez üremeleri için balıkçıların ve halkın duyarlı olması ve sürdürülebilir avcılık yapması büyük önem taşımaktadır.

Balıklandırma programının başarıya ulaşması ve sürdürülebilir bir gelecek için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, bırakılan yavruların büyümesi için zaman verilmesi en az bir kez üremesi ve izin verilen yasal boyutların altında kalan balıkların avlanılmaması büyük önem taşımaktadır.

Bu kapsamda; İlimizde bulunan Gülbahar Baraj Gölüne 100.000, Beyhan Baraj Gölüne 250.000, Özlüce Baraj Gölüne 200.000, Pembelik Baraj Gölüne 150.000, Kiğı Baraj Gölüne 200.000, Yukarı Kaleköy Baraj Gölüne 300.000, Aşağı Kaleköy Baraj Gölüne 400.000, Gayt Baraj Gölüne 100.000 olmak üzere toplamda 1.700.000 adet sazan balığı yavru bırakılmıştır” denildi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme