Elazığ Güne Yağışla Uyandı

Elazığ'da beklenen sağanak yağmur, gece saatlerinde etkili olmaya başladı.

Elazığ yeni güne yağmurla uyandı. Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından, beklenen yağmur gece saatlerinde başladı. Zaman zaman etkisini attıran sağanak yağmura sert esen rüzgârda eşlik etti.

Kentte sağanak yağış kentte etkisini sürdürmeye devam ederken, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

“Dikkatli ve Tedbirli Olunması Gerekmektedir”

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Rüzgarların Elazığ, Adıyaman ve Malatya'da kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ayrıca bölgemiz genelinde beklenen kuvvetli(21-75 kg/m2) yer yer şiddetli(76-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme