Elazığ'ın İki İlçesine Müjde

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof.Dr.Erol Keleş yapımına başlanan Palu ve Kovancılar İçmesuyu Arıtma Tesisi hakkında açıklama yaptı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof.Dr.Erol Keleş Palu ve Kovancılar içmesuyu Arıtma Tesisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Erol yaptığı açıklamada, “ Saygıdeğer Hemşehrilerim, Bugün sizlere, Palu ve Kovancılar ilçelerimiz için büyük öneme sahip olan İçmesuyu Arıtma Tesisi projesi hakkında bilgi vermek istiyorum. Bu projenin hayata geçmesiyle, Hamzabey Barajı'ndan temin edilecek suyun arıtılarak Palu ve Kovancılar ilçelerimizin yıllık 1,42 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Hamzabey Barajı'nın yapılmasının ardından, Palu ve Kovancılar ilçelerimize 14 kilometre uzunluğunda bir iletim hattı ve Kovancılar ilçemize 1.000 metreküp kapasiteli bir depo inşa edilmişti. Değerli Hemşehrilerim, Palu Kovancılar İçmesuyu Arıtma Tesisi projenin ihalesi 22 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilmiş ve 14 Ağustos 2023 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştı. Bundan dört gün önce, yani 28 Temmuz tarihinde ise İçmesuyu Arıtma Tesisi projesinin inşaat çalışmalarına başlanmıştır. Bu proje kapsamında, günlük 5.500 metreküp kapasiteli paket arıtma tesisi ve Palu ilçemiz için 1.000 metreküp kapasiteli su deposu yapılacaktır. İletim hattından Palu ilçemize saniyede 20 litre, Kovancılar ilçemize ise saniyede 25 litre içme ve kullanma suyu temin edilecektir. 2025 yılının ilk döneminde bu projenin tamamlanarak hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır. Kıymetli Hemşehrilerim, tamamlanacak arıtma tesisi ile Palu ve Kovancılar ilçelerimizin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Bu önemli projenin aziz şehrimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen Tarım ve Orman Bakanlığımıza, milletvekillerimize, DSİ Genel Müdürlüğümüze, DSİ Bölge Müdürlüğümüze ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Siz değerli hemşehrilerimizin, daha sağlıklı ve daha temiz içme suyuna kavuşması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettiğimizi bilmenizi istiyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme