Elazığ MESEM: Kurumumuzla Alakası Yoktur

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve...

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının zarara uğratılması ve nitelikli dolandırıcılık, rüşvet, resmi belgede sahtecilik ile görevi kötüye kullanma yönünde işlenen suçlara dair yapılan operasyona yer vermiştik.

Ciddi başarılar elde ettik

İlgili haberde proje ile ilgili faaliyet gösteren kurumlardan bahsederken MESEM kavramına yer verilmesi Milli Eğitime bağlı Mesleki Eğitim Merkezi; kamuda bilinen adıyla ‘Çıraklı Merkezi' imiş gibi algılandığını ileri sürerek haklı bir düzeltme talebinde bulunarak kendi kurumlarında böyle bir usulsüzlüğün olmadığını, yasaların öngördüğü şekilde projeyi uyguladıklarını ve kamu yararına olan bu projenin uygulanmasında ciddi başarılar elde ettiklerini açıkladılar.

Kavramsal benzerlik

Elazığ Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Günışığı ve bazı yayın organlarında çıkan aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 16 kişinin tutuklandığı operasyonlarla kurumumuzun bir alakası olmadığı gibi devletin ilgili kurumları tarafından yapılan operasyonlarda da kurumumuzun adı geçmemektedir. Yapılan operasyonun kapsamı ve uygulanan projelerin içeriği açısından yapılan haberlerde geçen MESEM kavramının kavramsal bir benzerlik olduğu, okulumuzda bu projelerin başarıyla yürütüldüğü ve kamuya faydalar sağladığı herkesçe bilinmektedir. Dolayısıyla ilgili haberde geçtiği gibi kurumumuzla alakalı bir operasyon da söz konusu değildir.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme