Elazığ Şehidini Uğurladı

Pençe Kilit Harekât Bölgesi'nde şehit olan Sefer Alan'ın naaşı memleketi Elazığ'a getirildi. Şehidimiz kılınan cenaze namazı ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı.

Kuzey Irak'ta Pençe Kilit Bölgesi'nde bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada, Piyade Sözleşmeli Er Elazığlı Sefer Alan şehit oldu.

TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit Sefer Alan'ın naaşı Elazığ'a getirildi. Şehidimiz Elazığ Havalimanı'nda İl protokolü ve ailesi tarafından karşılandı. Şehidimiz için dün öğle namazına müteakip İmam-ı Azam Camisinde cenaze töreni düzenlendi.

KALABALIK TOPLULUK KATILDI

İl Müftüsü İrfan Üstündağ'ın kıldırdığı cenaze namazına Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, 8. Kolordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Baro Başkanı Melih Efe, Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan, il yöneticileri, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, kamu kurum müdürleri, askeri erkan, emniyet mensupları ve kalabalık bir topluluk katıldı.

PALU İLÇESİ KARASALKIM KÖYÜ'NE DEFNEDİLDİ

Şehit Sefer Alan naaşı kılınan cenaze namazının ardından dualar eşliğinde Palu ilçesi Karasalkım Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı.

ÜLKESİ, DEVLETİ, NAMUSU İÇİN KAHRAMANCA ŞEHİT OLDU

Cenaze aracının başında konuşan şehidin babası Hasan Alan, “Allah'a hamd olsun ki Allah yolunda şehit oldu. Devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun. Ülkesi, devleti, namusu için kahramanca şehit oldu. Hepimizin çocuğu var. Hepimiz gideceğiz. Belki bize kefen de nasip olmaz. En azından oğluma kefen de nasip oldu” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİĞİMİZİ BALTALAMAYA ÇALIŞAN HER TÜRLÜ NİFAK TOHUMUNU BOĞACAĞIZ

Vali Numan Hatipoğlu ise, “Bu topraklarda hür ve bağımsız olarak ayaklarımızın üzerinde dimdik bir şekilde yaşama iradesini ortaya koyduğumuz andan itibaren biz buna hazırlık bir milletiz. Bizde kahramanlar bitmez. Dolayısıyla bu topraklar için hesap tutmaya kalkışan, ülkemizin birliğini, beraberliğini, kardeşliği baltalamaya çalışan herkesin er ya da geç hak ettiği şekilde belasını bulacağını tarih gösterdi. Gelecekte de gösterecek. Milletimizin mayasındaki o haslet hiçbir zaman tükenmez. Biz dosdoğru olduktan sonra Allah'ın yardımıyla tüm dünyada mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Kardeşliğimizi baltalamaya çalışan her türlü nifak tohumunu boğacağız” diye konuştu.

Elazığ Mavi Haber Gazetesi olarak, Şehidimiz Sefer Alan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme