Elazığ Türk Ocağı'ndan Anlamlı Etkinlik

Elazığ Türk Ocağı, Cumhuriyetin 101. yılında Ziya Gökalp'ın vefatının 100. yıldönümünü anmak için 'Ziya Gökalp ve Cumhuriyet' konulu bir panel düzenleyecek.

Elazığ Türk Ocağı, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde önemli bir etkinliğe imza atıyor.

25 Ekim 2024 tarihinde Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezi'nde saat 19:00'da düzenlenecek panelde “Ziya Gökalp ve Cumhuriyet” teması işlenecek.

Panelde, Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Yavuz, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Kara, Malatya İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu ve Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çevik gibi alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer alacak.

Elazığ Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Haykır, panelle ilgili yaptığı açıklamada, “Ziya Gökalp'ın ve fikirlerinin yeterince tanınmadığını, bu yüzden Cumhuriyet'e ışık olan fikri dünyasının iyi bir şekilde analiz edilmesinin zaruri olduğunu” belirtti. Haykır, tüm hemşerileri panelde görmekten mutluluk duyacaklarını ifade ederek, “Ziya Gökalp ve Cumhuriyet konulu panelimize bütün hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme