Elazığlı Delegeler iPhone 15 Aldı mı?

Özgür Özel'i destekleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, delegelere imza karşılığı iPhone 15 hediye etmesi büyük tepki toplarken, Elazığ Delegelerinin bu hediyeyi alıp almadığı ise merak konusu oldu…

CHP'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden alınan hezimetin ardından başlayan değişim çıkışı Özgür Özel'in genel başkan olmasıyla sonuçlandı. İkinci tura kalan seçimlerde Özgür Özel 812 oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu 536'da kaldı.

13.yılda koltuğa veda eden Kılıçdaroğlu, CHP tarihine "İlk kez kurultayda genel başkanlığı kaybeden isim" olarak geçti.

Kıran kırana bir yarışa sahne olan 38. Kurultay'da, Kılıçdarolğu da, Özgür Özel de ilk tur oylamada salt çoğunluğu sağlayamadı. Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Bunun üzerine bin 366 delege ikinci tur icin yeniden sandık basına gitti. Özgür Özel bu kez arayı açtı. 812 delegenin oyu ile genel başkanlık koltuğunun yeni sahibi oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ıse 536 oyda kaldı. Oldukça hareketli geçen kurultay öncesi AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

Gökçek Özgür Özel'i destekleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, delegelere imza karşılığı iPhone 15 hediye ettiği iddiası tartışmaları da beraberinde getirirken, Elazığ delegelerinin bu hediyeyi alıp almadığı merak uyandırdı. Konuyla ilgili Elazığ İl Başkanlığından açıklama yapılması bekleniyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme