Elazığlılar Tepki Gösterdi

Euro 2024 karşılaşmalarını takip etmek için Elazığ'da birçok taraftar, televizyonun karşısına geçtiği dakikalarda ekranda frekans uyarısıyla karşılaşıyor. Türkiye'nin bir çok ilde olduğu gibi Elazığ'da da vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.

Türkiye'nin televizyonu TRT ekranlarında EURO 2024 mücadelesi başlar başlamaz yayınla ilgili “Şifreli yayın”, “CL modülü yok”, “Sinyal yok” hatası alanlar sosyal medyadan TRT'ye tepki gösterdi.

Ekranda frekans uyarısını gören vatandaşlar, “TRT'ye giremiyoruz. Türkiye maçını nasıl izleyeceğiz. 2024 yılında yaşananlara bak'' diyerek duruma tepki gösterdi.” diyerek tepki gösterdi.

AÇIKLAMA YAPILDI

TRT resmi X hesabından yapılan açıklamada aşağıda ki ifadelere yer verildi:

“İzleyicilerimiz, EURO 2024 yayınlarını izlemekle ilgili yaşadıkları aksaklıkları TRT İletişim Merkezi'miz ve sosyal medya aracılığıyla Kurumumuza iletmektedir. UEFA, lisans verdiği tüm yayıncılardan "Uluslararası Yayın Hakları Sınırlılık" kuralına uyulmasını kesinlik şartıyla talep etmektedir.

ŞİFRELEME POLİTİKALARI

Bu çerçevede UEFA, EURO 2024 yayınlarına Türkiye dışından erişilebildiği yönündeki şikâyetleri Kurumumuza “Yaptırım” uyarısıyla iletmektedir. Belirtmek isteriz ki UEFA tarafından belirlenen sinyal seviyeleri ve uygulanması zorunlu şifreleme politikaları nedeniyle uydu sinyal gücümüzü belirli seviyenin üstüne çıkaramamaktayız.

TRT 1 FREKANS BİLGİLERİ

• Uydu: TÜRKSAT 4A

• Frekans: 11794

• Polarizasyon: V Dikey

• Sembol Oranı: 30.000

• FEC: 3/4

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme