Elazığspor'a Seyircisiz Oynama Cezası mı Geliyor!

TFF 2. Lig'in 6. haftasında evinde oynadığı Menemen FK karşılaşmasın da ki olaylar nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

TFF 2. Lig'in 6. haftasında Elazığspor, evinde Menemen FK ile karşı karşıya geldi. Maç, Elazığspor'un 3-0'lık mağlubiyetiyle sonuçlandı. Ancak bu karşılaşma sadece skoru ile değil, içerisinde barındırdığı gergin anlar ve saha olaylarıyla da gündeme damga vurdu. TFF, yaşanan olaylar nedeniyle Elazığspor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

Olayların Sebepleri

Maçta yaşanan bazı olumsuz durumlar, Elazığspor'un sevk edilmesinde belirleyici oldu. Maçın gerginliği, hem taraftarların hem de oyuncuların tutumlarıyla birleşince tansiyonu artırdı.

Elazığspor'un, yaşanan olaylar nedeniyle seyircisiz oynama cezası alması muhtemel görünüyor. Bu tür cezalar, takımın hem maddi hem de manevi olarak zor durumda kalmasına neden olabilir. Seyircisiz oynanan maçlar, kulüplerin gelirlerini ciddi şekilde etkileyebilirken, taraftarların da takıma olan bağlılığını zayıflatabilir. Elazığspor camiası, bu olumsuz durumun takım üzerindeki etkilerini hissedecek gibi görünüyor.

İŞTE DİSİPLİN SEVKLERİ

TFF yaptığı açıklamada “ÇİMENTAŞ ELAZIĞSPOR Kulübü'nün 06.10.2024 tarihinde oynanan ÇİMENTAŞ ELAZIĞSPOR-MENEMEN FUTBOL KULÜBÜ Nesine 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca, “usulsüz seyirci alınması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.” sözlerine yer verildi.
Aynı zamanda konuk ekip Menemen FK için ise “MENEMEN FUTBOL KULÜBÜ futbolcusu BURAK AVŞAR'ın 06.10.2024 tarihinde oynanan ÇİMENTAŞ ELAZIĞSPOR-MENEMEN FUTBOL KULÜBÜ Nesine 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “saldırısı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 07.10.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.” açıklamasına yer verildi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme