Emeklilere Ve Asgari Ücretlilere Verilecek Devlet Kartı Nedir?

Asgari ücretli ve emeklilere yardım için 'devlet kartı' verileceği iddia edildi. Resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte kulis bilgileri internette yayılıyor. Peki buna göre emeklilere ve asgari ücretlilere verilecek olan 'devlet kartı' nedir? Devlet kartı almak için şartlar nelerdir? kimler devlet kart alabilir?

Asgari ücretli ve emeklilere yardım için 'devlet kartı' verilecek. En düşük emekli aylığı alanlara; doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı için ‘Emekli kartı' verilecek. Bu karta doğalgaz, gıda ve elektrik harcamalarında kullanılması şartıyla para yüklenecek. Emeklilerle ilgili hazırlıkların bayram öncesi duyurulabileceği belirtiliyor.

EMEKLİLERE VE ASGARİ ÜCRETLİLERE VERİLECEK 'DEVLET KARTI' NEDİR?

Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelere göre, AK Parti ve hükümet yetkilileri, seçim dönemlerinde sıkça gündeme gelen hayat pahalılığı ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara çözüm bulma konusunda kararlı. Bu çerçevede, en düşük emekli aylığı alanlara doğrudan destek verilmesi önerisi gündeme geldi. Buna göre, 10 bin lira ve altı maaş alan ve ek geliri olmayan emeklilere 'Emekli Kartı' verilecek. Kart, doğalgaz, gıda ve elektrik alışverişlerinde kullanılabilecek ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirli bir miktar para yüklenecek.

DEVLET KARTI ALMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR? KİMLER DEVLET KART ALABİLİR?

Özellikle Ramazan Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulması planlanan bu destek programı, dar gelirli emekliler için umut kaynağı olmaya aday. Ancak sadece emekliler değil, aynı zamanda asgari ücretli çalışanlar da bu müjdeden nasibini alacak gibi görünüyor. AK Parti yetkilileri, ilerleyen süreçte benzer bir uygulamanın asgari ücret geliri olan ailelere de yapılacağını belirtiyor. Bu kapsamda, özellikle eğitim yardımı adı altında desteklerin verilmesi planlanıyor.

Ayrıca, mevcut durumda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelere sağlanan doğalgaz ve elektrik tüketim desteği de önemli bir destek olarak devam ediyor. Bu desteklerden, 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler ile kronik hastalık yardım programından faydalananlar yararlanabiliyor.

Hane içindeki kişi başına düşen gelirin belirli bir düzeyin altında olduğu durumlarda, ailelere ek destek sağlanıyor. Bu destekler, dar gelirli ailelerin ekonomik yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor ve sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak hayata geçiriliyor.

Sonuç olarak, devletin dar gelirli kesimlere yönelik sosyal yardım politikaları, toplumun en hassas kesimlerine destek olmayı hedefliyor. Emeklilere ve asgari ücretlilere yönelik 'Devlet Kartı' müjdesi, bu kapsamda atılmış önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Kamuoyu, bu destek programlarının detaylarını ve uygulama sürecini merakla bekliyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme