Emeklilerin Gözü Başkent'te

Temmuz sonunda verilen emekli zammından yüksek maaş alan emekliler yararlanırken açlık sınırının altında yaşayan emeklilerin maaşlarına bir kuruş yansımadı.

Asgari ücrete yapılan çift zammın ardından emekliler de kendilerine yapılacak zam oranı için beklemeye başladılar.

Asgari ücret zammının belli olması ve asgari ücretli bir çalışanın maaşının 17 bin liraya yükseltilmesi tabandan maaş almaya devam eden dar gelirli emeklilerin gözlerini kendileri için verilecek karara çevirmesine neden oldu.

2023 Yılı içerisinde en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkartılması ancak daha sonrasında verilen zam oranından taban ücret artışı şartı nedeniyle yararlanamayarak 7 bin 500 lira almaya devam eden emekliler kendilerine yapılacak olan zammın asgari ücrette olduğu gibi en az 15 bin seviyesine çıkartılması gerektiğini belirttiler.

“Asgari ücret fiyatı 5 ay sonra yeniden belirlendi. Temmuz ayı içerisinde zamlanan asgari ücret Ocak ayı için de yüzde 49 artırıldı. Bu süreçte taban ücret yani 7 bin 500 lira alan emeklilerin maaşları değişmedi. Asgari ücrete son bir yıl içerisinde yüzde 100'e yakın zam yapıldı. Bizlerde aynı ülkede aynı ekonomik koşullarda yaşamaya çalışıyoruz. Akşama kadar meydanda bir bardak çay bile içemeden evlerimize dönüyoruz. Artık bizlerin maaşlarının da belli bir düzeye yükseltilmesi ve taban ücret uygulamasından vazgeçilmesi gerekiyor.”diyen emekliler Memura verilen, asgari ücretliye verilen zamlardan kendilerinin de yararlanmak istediklerini dile getirdiler.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme