Emlak Sektöründe Fiyat Artışları

Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz ve Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat başkanlığında emlak sektörünün dile geldiği toplantıya katıldı.

Başkan Gülyüz, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada emlak sektörünün sorunlarını toplantıda dile getirdiklerini ve önemli kararlar alındığını söyledi.

EKSİK GÖRDÜĞÜMÜZ KONULAR KARŞILIK BULDU

El-Aziz Emlakçılar Dernek Başkanı Nuri Gülyüz açıklamasında "Taşınmaz ticareti yönetmeliği 5 Haziran 2018'de yürürlüğe girmişti. Yaklaşık beş yıldır, hem biz sektör temsilcileri olarak hem de vatandaşlarımızdan gelen talepleri Ticaret Bakanlığı'na iletiyoruz. Ayrıca gayrimenkul sektöründeki fahiş fiyat artışları konusunda endişelerimizi dile getiriyoruz. Bu taleplerimiz ve eksik gördüğümüz konular nihayet karşılık buldu.” şeklinde konuştu

EMLAK SEKTÖRÜNDE FİYAT ARTIŞLARI

Emlak sektöründe fiyat artışlarının ve sektör içinde adil rekabeti bozan uygulamaların engellenmesi için atılacak adımlar hakkında toplantıya katıldıklarını söyleyen Başkan Gülyüz, “ Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) olarak Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katıldık.” dedi

1 KASIM 2023 TARİHİNDE DENETLENMEYE BAŞLANACAK

Başkan Gülyüz, uzun yıllardır sektörümüze zarar veren kayıt dışı faaliyetler ve 1 Kasım 2023 tarihinde denetlenmeye başlanacak olan internet satış portalları, emlak firmaları ve sahibinden ilanları hakkında bilgi verdi.

OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALDIK

Başkan Gülyüz, “ Bu konuda olumlu geri dönüşler aldık. Artık sektörün daha düzenli bir yapıya kavuşacağını belirtmek isterim. Herkes emlakçılık yapamayacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın 1500 memur alımı planlaması, denetim mekanizmalarının güçlenmesine büyük katkı sağlayacak. Denetim mekanizmalarının eksikliklerini her zaman vurguluyoruz ve Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) olarak eksikliklerin giderilmesi konusunda destek olacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi

KRİTERLERE UYMASI GEREKLİ

Emlakçı olmak isteyenlerin belli kriterlere uyması gerektiğini vurgulayan Başkan Gülyüz, “Bir kez daha vurguluyorum. Vergi mükellefi olmaları, oda kayıtlarının olması, mesleki yeterlilik ve 100 saatlik kurs bitirme belgesine sahip olmaları gibi şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu kurallara uymayanların sektörde faaliyet göstermelerine izin verilmeyecektir.

Son olarak, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'a ve TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan'a, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak'a teşekkür ederim. Meslektaşlarımız adına bu destekleri için minnettarız" dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme