Emzirme Haftasında Stant Açtılar!

Bu kapsamda Fırat Üniversitesi Hastanesi poliklinik girişinde 1-7 Ekim tarihleri arası Emzirme haftası nedeni ile bilgilendirme standı açılarak etkinlik düzenlendi.

1-7 Ekim Emzirme haftası nedeni ile açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mesut YUR, 1-7 Ekim tarihleri arasının Emzirme haftası olarak kutlandığını ve bu nedenle stant açarak bir dizi etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Doç. Dr. Mesut YUR, anne sütünün yeni doğan bir bebek için en kıymetli besin olduğunu, özellikle ilk 6 ay çocukların anne sütü almasının önem arz ettiğini ve annelere çocuğun iki yaşına kadarda uygun ek gıdalar ve anne sütü ile beslemelerini tavsiye ettiklerini söyledi.

Dr. Mesut YUR, Dünyada her çocuğun anne sütü alamadığını , annelerin bu konuda tam olarak bilinçlendirilmesi gerektiğini, beş yaşına kadar çocuk ölümlerindeki en önemli sebebin anne sütünün eksikliğinden kaynaklı olduğunu belirtti.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mesut YUR, ülkemizde yapılan araştırmalarda anne sütüne verilen önem ve eğitimin sayesinde ülkemizde 5 yaşına kadar çocuk ölüm oranlarının yüzde seksen azaldığını ve Dünyada bu konuda ikinci sırada olduğumuzu söyledi.
Doç. Dr. Mesut YUR, ülkemizde yüz ellinin üzerinde bulunan anne dostu, bebek dostu hastaneler sayesinde ölüm oranlarının azaldığını ifade etti.

Dr. Mesut YUR, çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi ve bağışıklık sistemi açısından en etkili gıda olan anne sütünün arka planda kalmaması gerektiğini ifade etti.
Ayrıca Poliklinik girişindeki yapılan etkinlikte yeni doğan, kadın doğum klinik ve poliklinik, obstetri, süt çocuğu, doğum hane bölümünde görev yapan hemşireler 1-7 Ekim Emzirme haftası nedeni hastalara bilgilendirme yaparak hediyeler verdiler.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme