Erdoğan'dan Erken Seçim Açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarına ilişkin net açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşen Yatırım Danışma Konseyi'nin 10. toplantısında konuşan Erdoğan, ekonomiden savunmaya birçok konuda önemli mesajlar verdi ve erken seçim taleplerine kapıyı kapattı.


Erdoğan, muhalefetin gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarını değerlendirdi ve bu konuyu "havanda su dövmek" olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında şunları söyledi:
"Seçimsiz 3,5 Yıl Var": "Biz iktidar ve ittifak olarak tüm planlarımızı 2028 yılına göre yapıyoruz. Milletin 14-28 Mayıs seçimlerinde verdiği yetkiyi en verimli şekilde kullanma çabasındayız. Muhalefetin kendi iç çekişmelerini gölgelemek amacıyla gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Türkiye'nin önünde seçimsiz 3,5 yıl var."


Erdoğan, Türkiye'nin önündeki seçimsiz 3,5 yılın önemine değinerek, ekonomide, savunmada ve demokraside belirlenen hedeflere ancak bu sürede ulaşılabileceğini belirtti. Erdoğan, bu dönemin ülke için altın kıymetinde olduğunu ifade etti ve şöyle dedi:
"Her Gündem Sahtedir": "Bu 3,5 yılın hakkını vererek hedeflerimize ulaşabiliriz. Bunun dışındaki her gündem sahtedir, sanaldır. Sadece ülkenin enerjisini tüketmeye yönelik fuzuli hamlelerdir."

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme