Erol: Sürecin Takipçisi Olacağız!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Maden ilçesinde bulunan 232 yıllık Camiikebir'i ziyaret etti.

Erol, 11 Nisan 1899 tarihli Servet-i Fütun'un haberinde de kendisine yer edinen, Maden'in tarihini barındıran Camiikebir'i ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

“Camiikebir'in eski görkemli günlerine kavuşması için sürecin takipçisi olmaya devam edeceğim” diyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Maden Camiikebir ve minaresinin restorasyon ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi vermişti.

İşte Milletvekili Gürsel Erol'un 2023 yılında Camiikebir için verdiği soru önergesi;

1. Maden Camii Kebir ve minaresinin restorasyon ile ilgili bakanlığınızın çalışması var mıdır? Restorasyon ne zaman başlayacaktır?

2. Maden Camii Kebir'in restorasyon projesinin tamamlandığı 20.10.2014 tarihinden itibaren restorasyon çalışmalarının başlatılmamasının sebebi nedir?

3. İddialara göre Maden Camii Kebir'in ve diğer tarihi eserlerin bulunduğu bölgede bir maden sahasına ruhsat izni verilmiştir. Bu izin hangi şartlarda ve nasıl verilmiştir?

4. Camii Kebir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 24,95 hektarlık alan için afet bölgesi ilan edilmeden önce ilgili alanın içinde bulunan tarihi eserlerin varlığı ile ilgili herhangi bir önlem alınmış mıdır? Eğer alınmış ise hangi önlemler ve tedbirler alınmıştır? “dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme