Esnafımız Faizsiz Kredi İstiyor

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, esnafın sıkıntılarını dile getirerek, esnafa destek verilmesi gerekildiğini söyledi.

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, yaptığı açıklamada BAĞ-KUR primlerine yüksek oluşuna dikkat çekti. Esnafın sattığı ürünü yerine koymadığını belirten Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, esnafın can çekiştiğini belirterek, “Esnaflarının çoğu prim borçlarını ödeyemiyor” dedi.

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, ‘‘Asgari ücretli çalışana, Emekliye ve Memurlara zam yapıldı, Esnaflarımız da faizsiz kredi, EYT sorunu, BAĞ-KUR primlerinin ve gün sayılarının düşürülmesini bekliyor'' dedi.

“ESNAFIMIZ İKİ KAT FAZLA ÇALIŞIYOR”

Özdoğan; “Esnafımız SSK'lıya göre neredeyse iki kat fazla çalışıyor hem gün olarak hem de saat olarak. Sayın Cumhurbaşkanımız EYT mağduriyetinin giderilmesi için 9 bin günden 7 bin 200'e düşürülmesi sözünü vermişti. Uzun zamandır bu konuda çalışma bekleyen esnaflarımız için Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz ve talebimizdir.” dedi.

“BAĞ-KUR PRİMLERİ ÇOK YÜKSEK”

Başkan Özdoğan; “Son gelen zamlarla BAĞ-KUR primleri Yedi Bin TL'ye yaklaştı. Esnafımız primlerini ödeyemez duruma geldi. Küçük esnafımız iş yapıyor mu ki bu rakamı ödesin. BAĞ-KUR primlerinde devletimiz indirime gitmesi lazım. Devletimiz prim borcu olan esnafımıza ödeme kolaylığı getirmesi gerekmektedir. İlçemiz esnaflarının çoğu prim borçlarını ödeyemiyor. Esnafımız, BAĞ-KUR primini ödeyemediği için hastaneye gitmekte zorlanıyor” dedi.

“ESNAFIMIZ ZOR DURUMDA”

Başkan Özdoğan; “Can çekişen yerel esnafımıza acil olarak destek verilmesi gerekiyor. Asgari ücretli çalışana, Emekliye ve Memura 2024 yılı için maaşlarına zam yapıldı. Ancak Esnaflarımız her zamanki gibi unutuluyor. Acil olarak Esnaflarımıza faizsiz kredi verilmesi gerekiyor. Tüm kesimlere Devletimiz tarafından destek veriliyor. Ürünlerde yaşanan fiyat artışları vatandaşlarımız kadar esnaflarımızı da etkiliyor. Esnafımız sattığı ürünü yerine koyamıyor. Fiyat artışları nedeniyle esnaflarımız işleri yarıdan yarıya düştü. Can çekişen esnafımız, Devletimizden acil destek bekliyor. Esnafımızın gün geçtikçe giderleri artıyor. Esnafımız, kara kara Kış mevsimini nasıl geçirecek diye düşünüyor.” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme