Fırat Havzasında Bilimsel Çalışmalar Devam Ediyor

Geçtiğimiz hafta sonu Prof. Dr. İsmail Topçu onuruna Fırat, Dicle Havzası KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği ile Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı tarafından ortaklaşa bir sempozyum düzenledi.

Sempozyumun İlk gününde Türkiye'de tanınmış birçok Kulak Burun ve Boğaz Anabilim Dalındaki öğretim üyelerinin kadavra üzerinde yaptığı diseksiyon kurslarına çeşitli illerden çok sayıda doktor kursiyer katıldı. Sırası ile Kurslar; Temporal Kemik Diseksiyon (kulak ameliyatları) kursu Prof. Dr. Enis Alpin GÜNERİ, Prof. Dr. Turgut KARLIDAĞ, Prof. Dr. Onur ÇELİK, Prof. Dr. Özgür YİĞİT, Prof. Dr. Tayfun KİRAZLI, Prof. Dr. Şinasi YALÇIN, Prof. Dr. Nazım KORKUT ve Prof. Dr. Nuri ÖZGİRGİN gibi alanında uzman akademisyenlerin master diseksiyonu ile başladı. Kurslar, Endoskopik Sinüs Cerrahisi (burun ve sinus ameliyatları) Prof. Dr. Metin YILMAZ, Prof. Dr. Süha BETON ve Prof. Dr. Serdar ÖZER gibi alanında uzman akademisyenlerin master diseksiyonu ile devam etti.

Sempozyuma yurt içinden ve yurtdışından 40 civarında kursiyer katıldı. Pratik uygulamalarının sonrasında kursiyerlere sertifika verildi. Kursiyerlerin başarı ile ameliyatlarını gerçekleştirmelerinden sonra 39. sempozyum ve kadavra diseksiyon kursları başarı ile tamamlandı.

Sempozyumun ikinci günü resmi açılış konuşmaları ile başladı. Resmi açılışta Fırat, Dicle Havzası KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Nihat Susaman, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgut KARLIDAĞ, Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Şinasi YALÇIN, Türk KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent TOPUZ, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ve Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya GÜRGÖZE konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Prof. Dr. İsmail TOPÇU onuruna ortaklaşa düzenlenen sempozyumun başkanlığını; Fırat, Dicle Havzası KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Nihat SUSAMAN ile Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgut KARLIDAĞ üstlendi.

Özellikle kulak hastalıkları ile burun estetiği ve boyun tümörleri konuşulduğu Sempozyum paneller ve konferanslarla devam etti. Bilimsel toplantı, yaklaşık 25 civarında konuşmacı ve 100 civarında katılımcı ile gerçekleşti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme