Fiyatlar Değişecek

TOBB SAİK Meclis Başkan Yardımcısı ve Elazığ Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı Harun Barut, Trafik sigortasında fiyatların değişeceğini belirterek, endekse göre belirlenen primin mayıs ayından itibaren sigortalılara sürücülere yansıtılacağını söyledi..

Trafik sigortası alanında yeni dönem başlıyor; artık primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek. Bu endekse göre belirlenen primler, mayıs ayından itibaren sigortalılara yansıtılacak. Sigorta şirketleri, trafik sigortası primlerini yüzde 3 artırabilecek.

TOBB SAİK Meclis Başkan Yardımcısı ve Elazığ Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı Harun Barut, alınan kararla sigorta şirketlerinin Mayıs ayında trafik sigortası fiyatlarına %3 artış uygulayarak poliçe yapacaklarını belirterek, bu artışların sebebi hasarlarda çıkan maliyetin çok yüksek olmasından kaynaklandığını söyledi…
Trafik sigortasında araç gruplarına, illere, sürücülerin hasar geçmişine göre primleri Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), yani devlet belirlediğini aktaran Barut; “Bu kriterlere göre tavan fiyat açıklanıyor, sigorta şirketleri bu tavan fiyatın üzerine sigortayı satamıyor. SEDDK, tavan fiyata her ay yapılacak fiyat artış oranını da belirliyor ve şirketler isterlerse bu oranlarda her ay trafik sigortası primini artırabiliyor.”dedi.

TRAFİK SİGORTASINDA ENDEKS UYGULAMASINA GEÇİLDİ

“SEDDK, yetkisini kullanarak, aylık prim artışlarını hem ocak hem de şubat ayında yüzde 10'a çıkardı; mart ve nisan aylarında da aylık artışları yüzde 5 olarak belirledi.”diyen Harun Barut; “Yeni uygulamayla trafik sigortasında bu dönem kapandı ve hasar maliyet endeksi uygulamasına geçildi. Yine trafik sigortasında primleri devlet belirleyecek ama aylık fiyat artışları hasar maliyet endeksine göre belirlenecek; tıpkı, inşaat maliyet endeksi, gıda fiyat endeksi gibi. SEDDK, her ay; asgari ücretteki artışa, araç fiyat artış oranına, hasar onarım ve yedek parça fiyatlarındaki değişime göre trafik sigortasında hasar maliyet endeksi belirleyecek. Bu verileri zaten TÜİK açıklıyor. SEDDK da TÜİK'in açıkladığı verilere göre her ay bir endeks oluşturacak, bu endekse göre de gelecek ayın trafik sigortasındaki prim artışını belirleyip, açıklayacak. Sigorta şirketleri de bu orana göre primlerini artıracak.”diye konuştu.

TRAFİK SİGORTASI FİYATI MAYIS FİYATINA %3 ZAM YANSITILACAK UYGULANACAK

TOBB SAİK Meclis Başkan Yardımcısı ve Elazığ Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı Harun Barut, Vatandaşlarımız oluşan kazalarda mağdur olmamaları için zorunlu sigortalarını araçlarının kaskolarını ve trafik sigortasını tamamlayıp İMM POLİÇELERİNİ muhakkak yaptırmaları gerektiğini belirterek; “ Bu poliçeleri yaparken ilimizdeki sigorta acentelerini tercih etsinler.”diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme