Fon Değil Dolandırıcılık

'Fatih Terim Fonu' olarak adlandırılan dolandırıcılık olayı ile ilgili Avukat İbrahim Gök ve Avukat Nazlı Nur Doğan dolandırıcılığın hukuksal boyutunu Gazetemiz Günışığı'na açıkladılar…

Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden 'Fatih Terim Fonu' olarak adlandırılan dolandırıcılık olayı ile ilgili Avukat İbrahim Gök ve Avukat Nazlı Nur Doğan dolandırıcılığın hukuksal boyutu ile ilgili Günışığı Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundular.

Seçil Erzan'ın yargılandığını aktaran Avukat İbrahim Gök, “Bu işe alet ve aracı olan da suçu işleyenlerle aynı pozisyondadır. Bunu hukuk açısından böyle değerlendirmek gerek.”diyerek ; “Fatih Terim'inde başta olmak üzere bu işe aracı olan kimler varsa muhakkak bu yargılama süreci içerisinde olmaları lazım” dedi.

“YENİ AYRINTILARIN ÖNÜ KESİLMİYOR”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski DenizBank Şube Müdürü Seçil Erzan tarafından kurulan yüksek getirili gizli fon soruşturmasında birçok soruya yanıt arıyor. Mağdurlar parasını istiyor ancak milyonlarca doların nerede olduğu bilinmiyor. Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 mağdurun dolandırıldığı iddiasına ilişkin davada yeni ayrıntıların önü arkası kesilmiyor.

“YARGIYA TAŞINMALARI GEREKİYOR”

Kamuoyunun gündemindeki "Fatih Terim Fonu"yla ilgili, “Burada aslında bir fon değil, bu bir dolandırıcılık. Adının fon olması, fon olarak lanse edilmesi bizim mevzuatımızdaki bir yeri kapsamıyor.” değerlendirmesi yapan Avukat İbrahim Gök ve Nazlı Nur Doğan, bu fona para yatırması için ikna suretiyle insan kazandıran isimlerin de Seçil Erzan gibi yargılanması gerektiğini söyledi. Fatih Terim'in de başta olmak üzere bu işe aracı olan kimlerin varsa muhakkak bu yargılama süreci içerisinde olmaları gerektiğini vurgulayan Gök, mağdur durumda olan insanların bu işe kendilerini dahil eden insanları şikayet etmek suretiyle yargıya taşımaları gerektiğini belirtti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme