Görür Uyardı

Prof. Dr. Naci Görür, Elazığlı Yerbilimci 13 Ekim Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü'ne dair önemli uyarılarda bulundu…

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 13 Ekim Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü'ne dair önemli uyarılarda bulundu.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 13 Ekim Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü'ne dair önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "13 Ekim Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü'dür. Bunu olmuş afetlerin yaralarını sarmak gibi algılamayın. Afetlerde yara almamak için gerekenlerin yapılmasını hatırlatma günü olarak düşünün." dedi.

Prof. Dr. Görür, günümüzde afetler hakkında belirli bir tutarlılıkla daha olmadan önce bilgi edinilebileceğini ve verebileceği zararların önceden hesaplanıp önlem alınabileceğini belirterek, "Ülkemiz ve bazı kentlerimiz çok uzak olmayan bir gelecekte deprem, iklim değişikliği, susuzluk, vb afetlere maruz kalacak. Yöneticilerimiz ve biz, halk olarak, devletimize sahip çıkıp gerekli önlemleri alalım ve alınmasını talep edelim." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Görür, sözlerini şöyle tamamladı:

"Günlük sorunlarımız ve gereksinimlerimiz önemli ama bir ülkenin BEKASI ancak ileri görüşlü olmakla mümkündür.

ÖNLEM ALIN VE HER VESİLE İLE ÖNLEM TALEP EDİN. Sevgiyle."

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme