Güneykent'in Ulaşım Sorunu Çözülecek

Güneykent Mahalle'sinde yaşanan özelikle 61 ve 63 nolu hatların çalıştığı bölgede sıkıntıların çok fazla olduğunu söyleyen Muhtar Necati Karataş, Elazığ Belediyesi ile iletişim halinde olduklarını sorunun en kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Belediyesi obüslerin güzergahının değiştiğini duyurmuştu. Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Deprem sonrası şehrimizin hızla gelişen mahallelerinden Güneykent ve Aşağı Demirtaş mahallelerimizin toplu taşıma ağında yaşamış olduğu otobüs seferlerinin yoğunluğunu düşürmek adına Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak Güneykent (61) Aşağı Demirtaş (63) nolu seferlerini yapan otobüslerimizin her yarım saatte bir çarşıdan hareket eden otobüs seferleri yarından itibaren hareket yerleri değiştirilip her iki mahallenin toplam otobüs sayısı 9'a çıkarılıp 20 dakikada bir olmak üzere Aşağı Demirtaş mahallesinden kalkıp Tofaş kavşağından şehir merkezine devam edeceğini belirtilmişti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, yapılan düzenleme ile sorunların daha çok arttığını söyledi.

ŞİKÂYETLER DAHA ÇOK ARTI

Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, Güneykent (61) Aşağı Demirtaş (63) nolu seferlerde yapılan düzenlemede amacım vatandaşların ulaşımın sorunun rahatlamak olduğunu fakat beklentinin tam tersi olduğunu ve şikayetlerin daha çok artığını dile getirerek, “Büyüyen bir mahalle. Bize gelen talepleri yetkili makamlara bildirme noktasında bir köprü görevi yapıyoruz. Özelikle 61 ve 63 bölgesi işe yetişemediğini söylüyor. Bu güzergâhta araçlar özelikle Aşağıdemirtaş'tan başlayarak hareket etmeye başladı. Vatandaşı erken işlerine götürmek istedik. Ama yoğunluk ve şikayetler çok daha farklı gelmeye başladı. Bunula ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile iletişim halindeyiz. Nasıl bir yol isteyebiliriz, ne yapabiliriz konuşuyoruz. Yeni araç gelmesine rağmen sıkıntı giderilemedi.” dedi.

ULAŞIM SORUNU İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, soruların giderilmesi için Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile iletişim halinde olduklarını bunun için çalışmalar yapıldığını kaydederek, “Herkes kapısının önünden geçmesini istiyor. Vatandaşı otobüse göre ayarlamamız gerekirken, otobüsleri vatandaşa göre ayarlıyoruz. Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor. Bir gayret sarf ediliyor.”ifadelerini kullandı.

2020'DEN SONRA KURULAN MAHALLELERDE CİDDİ MESAFE KAT ETTİK

Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, 24 Ocak 2020 Sivrice depreminde sonra yapılan TOKİ konutlarının bulunduğu mahallerde sorunların büyük bir bölümün giderildiğini söyleyerek, “ Biz icra makamı değil, rica makamıyız. Bizim ilk günden bugüne kadar, hala daha yaşadığımız sorun ulaşımdır. 2020'den sonra kurulan mahallelerde bugüne kadar da ulaşımlara ciddi manada bir mesafe kat ettik. Bu konuda inşallah çalışmalar yapıyoruz. Yapmaya da çalışacağız.” diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme