Hak Sahipleri Dikkat! TOKİ'den Önemli Uyarı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), logolarının kullanıldığı sahte sosyal konut üreten dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Kurum, yalnızca resmi internet sitesi toki.gov.tr ve müşteri hizmetleri numarası 444 86 54 üzerinden iletişim kurulmasını istedi.

TOKİ, yaptığı açıklamada, sahtekarlık girişiminde bulunan kişilerin idareye ait ismi ve logosunu kullandığını belirtti. Bu dolandırıcılar, sahte sosyal medya hesapları ve internet siteleri aracılığıyla profesyonel bir görünüm sergileyerek vatandaşları mağdur etmeye çalışıyor. Genellikle kişisel banka bilgileri veya para talep eden bu sahte hesaplara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

TOKİ, konut başvuru işlemleri, sözleşme imzalama, devir, teslim ve tapu gibi tüm işlemlerin yalnızca Halkbankası ve Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığıyla gerçekleştirildiğini bildirdi. Bu işlemler başka banka şubeleri veya şahıs hesapları üzerinden yapılmamaktadır.

Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için TOKİ'nin resmi internet sayfası, çağrı merkezi ve onaylı sosyal medya hesapları dışındaki tüm iletişim kanallarına dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme