Hem Suçlular Hem Güçlüler!

Kelkit Hürriyetspor, yaptığı basın açıklaması ile Elazığspor karşılaşmasında yaşananları açıkladı.

Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan basın açıklamasında Elazığspor taraftarlarının sıcak bir şekilde karşılandığına vurgu yapılırken, olayların Kelkitsporun golü sonrası başladığına dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"12.11. 2023 tarihinde Kelkit Hürriyet Sporumuz ile 3 Gen Holding Elazığ spor arasındaki müsabaka esnasın da sporun ruhunu oluşturan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik unsurlarına aykırı görüntüler ortaya çıkmıştır.

Sabahın erken saatlerinde şehrimize gelen Elazığ Spor taraftarları misafirperverce karşılanmış, taraftarlar ile hasbihaller yapılmış, sıcak bir hava oluşturulmuştur. Ancak müsabakanın 53. dakikasında takımımızın golünden hemen sonra Elazığ spor taraftarları içinde bulunan bazı kendini bilmez kişiler, tribündeki fayansları sökerek, stat koltuklarını ve lavabo musluklarını kırarak taraftarlarımızın bulunduğu alana şuursuzca atmışlardır. Atılan fayans parçaları neticesinde küçük bir kız çocuğumuz da dahil onlarca taraftarımız yaralanmıştır.
Hiçbir netice veya sebep bir insan canından, sağlığından önemli değildir.
Sporu bir oyun ve şenlik ortamından çıkararak şiddete çeviren, devamında bunu algı yaratarak kulübümüze sosyal medya üzerinden karalama propagandası başlatan kişi yada kişileri şiddetle kınıyoruz. Elazığ'ı ve Elazığ taraftarının milli duygularını rencide edecek hiçbir tezahürat, bir söz kesinlikle söylenmemiştir. Maç başlarken iki takım taraftarı karşılıklı olarak: Şehitler ölmez Vatan Bölünmez sloganı atmıştır. O gün sahada olan binlerce insan buna şahittir. Polis kayıtlarında da sabittir. Yapılan, sadece yanlışa yalan ile kılıf bulma çabasıdır.
Konu ile alakalı gerekli adli ve idari soruşturmaların da takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz.
Komuoyuna saygıyla duyulur."

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme