Hiçbir Partinin Çatısı Altında Seçime Girmeyiz

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini söyleyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 'Cumhuriyet Halk Partisi olarak herhangi bir partinin çatısının altında girmeyi asla doğru bulmam ve girmemesi için elinden geleni yapacağım.' dedi.

CHP'nin çatısı altında aday olmak isteyen herkese ise kapılarının açık olduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Şehir merkezinde ikinci parti olduk. Her parti kendi gücünü görsün, adayını çıkarsın, iddiasını ortaya koysun.” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kurultaydan, yerel seçimlere, MHP ve AK Parti Elazığ Milletvekillerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. CHP 38. Olağan Büyük Kurultay'ında beklenen bir sonuç alındığını söyleyen Milletvekili Erol, CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel'in, “Partimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Sonuçta yeni bir genç kadro var. Başkanımızın başarılı olması için elimizden gelen çalışmayı, gayreti göstereceğiz” dedi. Yerel seçimlere ilişkin ise adaylarını belirlemek için AK Parti ve MHP'nin adaylarını beklediklerini belirten Milletvekili Erol, “Ak Parti'nin ve MHP'nin adaylarına göre biz de kendimizi konumlandıracağız ve şekillendireceğiz.” dedi.

PARTİNİN GEÇMİŞİNİ, TARİHİNİ VE KADROLARINI EN İYİ BİLEN KİŞİLERDEN BİRİSİYİM

CHP'nin 38. Olağan Büyük Kurultay sürecini değerlendiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ben partinin geçmişini, tarihini ve kadrolarının en iyi bilen kişilerden birisiyim. Kurultay öncesi de partinin geleceğiyle ilgili niye Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldığımızı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlık sürecinin nasıl yönetilmesi gerektiği ile ilgili ulusal kanallarda birçok programda düşüncelerimi açıkladım. Kurultayımız toplandı. Genel başkanlık ile ilgili yeni bir iddia ortaya konuldu. Grup başkanımız, eski grup başkan vekilimiz Sayın Özgür Özel'i Genel Başkan olarak seçti. Bizim partide kongre süreçlerini her türlü tartışma olur. Ama kongre bittikten sonra da birlik beraberliği sağlanması için herkes partili olma sorumluluğunda hareket eder. Genel başkanımız seçildi, hayırlı olsun. Bize düşende genel başkanımızın başarılı olması için katkı vermek.” dedi.

SİYASİ BİR TAVIRDAN DAHA ÇOK VİCDANİ TAVIRDI

Kongre sonucunun beklenen bir sonuç olduğunu toplumunda değişim isteğini belirten Milletvekili Gürsel Erol, “Ben o süreçte şunu görmüştüm. Değişim talebi toplumda bir karşılık görmüştü ama bizim Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alışımız siyasi bir tavırdan daha çok vicdani bir tavırdı. Çünkü bölgemizin insani geçmişe dayalı dostluklarımız, ilişkilerimiz vardı. Olmamız gereken yer sonuç ne olursa olsun Kemal bey'in yanında yer almaktı. Bizim için doğru olan buydu. Ben Kemal bey'in genel başkanlığı döneminde de 2 defa ihraç talebi ile disipline verildim. Siyaset hiçbir zaman yalnızca güçlünün yanında yer alarak veya geleceğe yönelik bir planlama yapmak değildir.” şeklinde konuştu.

ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIM

Vicdanının sesini dinleyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu dile getiren Milletvekili Erol, “Bence siyasette insanların vicdani boyutu ve siyasetin dışında da bir hayatın olduğunu gördüğünüz zaman utanmama duygusu yaşamanız için aynı toplumda aynı yerlerde bulunduğunuz zaman bir pişmanlık yaşamamanız için vicdanımızın sesini de bilmemeniz lazım. Ben vicdanımın sesini dinleyerek sayın genel başkana, Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdim hiç pişman değilim. Doğruyu yaptım. Bir hemşehri olarak, bölge insanı olarak eski bir dost olarak üzerime düşeni yaptım. Sonuçta da Özgür Özel bey seçildi. Kendisine de hayırlı olsun, başarı dileklerimi ilettim.” İfadelerini kullandı.

YENİ BİR GENÇ KADRO VAR

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel'in her zaman destekçisi olacaklarını kaydeden Erol, “Bizim Elazığ'da 3 büyükşehir belediyemizin okulu vardı, 2 tanesi bitme aşamasında. Ama bürokratik süreçten dolayı İzmir Belediyesi'nin temel atma töreni bir ihale süreci nedeniyle uzamıştı. Genel Başkanımız Özgür Özel beyle görüşeceğim eğer uygun görürse programı da denk gelirse Elazığ'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin okulunun temel atma törenine getireceğiz. Partimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Sonuçta yeni bir genç kadro var. Bu arkadaşlarımıza bir fırsat vermek lazım. Önümüzde bir yerel seçimler var. İnşallah başarılı olurlar. Bu başarıyla biz de katkı vermek için elimizden gelen çalışmayı, gayreti göstereceğiz.”dedi

BU SÜREÇTE ELAZIĞ'I BİRAZ İHMAL ETTİM

Kurultay sürecinden Elazığ'da uzak kaldığını söyleyen Erol, “Kurultayın bütün organizasyonu ve sorumluluğu bendeydi. CHP kurultaylarının organize etmek çok kolay değildir. Bizim kurultay salonlarımıza yaklaşık 50 bin insan geldi. Bu 50 bin insan hiçbir kargaşa olmadan itiş, kalkış, kavga olmadan idare etmek, yönlendirebilmek çok zordur. Salonunun fiziki koşulları da aslında bir kurultay yapmaya, emniyet açısından çok uygun değil. Tribünler çok düşük. Bir itmede kalkmada Allah korusun can kaybı bile yaşanabilirdi. O süreci her alanda doğru planlamak adına çok yoğun bir mesai harcadık. Oradaki görevimi yerine getirmek için Elazığ biraz ihmal ettim. Eskiden olduğu gibi çok sık gelemedim, gidemedim. Elazığ sorunlarıyla çok ilgilenemedim. Oradaki görevimi sorunsuz ve herhangi bir problem olmadan atlatmam gerekiyordu.” şeklinde konuştu.

YOKLUĞUMUN HİSSEDİLMESİ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ

Kentte geldiğin de Elazığlılar tarafından yokluğunun fark edildiğini gördüğünü belirten Erol, “Elazığ'a geri döndüğümde benim yokluğumdan kaynaklı insanlar neredesin, niye ortalıkta yoksun, kaç aydır göremiyoruz seni diye sitem ettiler. Bu beni çok memnun etti. Demek ki bizim varlığımızın burada bir güvence olarak görülmüş ki boşluk hissedilmiş. Elazığ'da 5 milletvekili var. 4 milletvekilinin ne yaptığını değil, bizim ne yaptığımızı insanları merak ederek sorguluyorlarsa bu benim için son derece olumlu bir yaklaşım.” dedi.

BEN ELAZIĞ'I SAHİPSİZ BIRAKMAM

Elazığ'ın her zaman sorunlarının takipçisi olacağını, çözümü noktasında çalışmalarına devam edeceğini dile getiren Milletvekili Erol, “Hiç kimse merak etmesin. Ben Elazığ hiçbir zaman sahipsiz de bırakmam ihmalde etmem. Bundan sonra bütün çalışmalarımızı yine Elazığ üzerine yoğunlaştıracağız. Elazığ sorunlarını mecliste gündeme getirmesiyle ilgili kamuoyu oluşturulmasıyla ilgili eskiden olduğu gibi sokak siyasetinin devamını yeniden getireceğiz.” şeklinde konuştu.

YENİ SEÇİLEN MİLLETVEKİLİ ARADAŞLARIMIZ GAYRET İÇERİSİNDELER

Ak Parti Milletvekilleri ve MHP Milletvekilin çalışmalarına da değinen Erol, Milletvekillerinin yeni seçilmelerine rağmen samimi ve içten çalışmaları olduğunu, sorunlar için caba gösterdiklerini söyleyerek, “Bu sürede yeni seçilen milletvekili arkadaşlarımıza Elazığ'ın sorunları tespitiyle ilgili, girişimleriyle ilgili, çalışmalarıyla ilgili bir zaman tanımış oldu. Şu ana kadar kötü gitmediler. Yani çok bekleneni veremediler ama şunu da görüyorum, samimi bir şekilde en azından sorunların çözümleri için bir gayret içerisine girdiler. Daha organize olunabilir, daha uyumlu çalışılabilir. Ben biliyorsunuz, pozitif siyaset yapan birisiyim. Öyle karşılık üzerine siyaset yapan birisi değilim. Bu arkadaşlarımız da yeni seçildiler. Bize düşende doğru yönlendirebilmek, şehir adına doğru katkıları sunabilmek. Bundan sonra en azından daha çok zaman ayıracağım. Daha çok gelip gideceğim ve Elazığ'ın sorunlarını sahiplenerek burada yarattığımız 1-2 aylık siyasi boşluğu telafi edeceğiz.” dedi.

ELAZIĞ'DA YEREL SEÇİMLERDE EN İDDİALI PARTİ AK PARTİ

Yerel seçimler ilişkin yaptığı açıklamada ise Elazığ'da yerel seçimlerde Ak Parti'nin her zaman iddialı olduğunu kaydeden Erol, “Elazığ'da şu bir gerçek, yerel seçimler en iddialı parti AK Parti. Şimdi biz bu seçimi kesin alacağız dersek hem kendimize yalan söylemiş oluruz, hem de toplumu kandırmak olur. Burada en iddialı parti, AK Parti ama Ak Parti'nin adayının kim olacağı konusunda kamuoyuyla konuşulan, tartışılan, yorumlanan konularda seçim sonucunu etkileyebilir. Çünkü bu kentinde kendi iç dinamiklerine göre bir kurgusu var.” şeklinde konuştu.

İYİ BİR STRATEJİ OLUŞTURULABİLİRSE ŞANSIMIZ OLABİLİR

AK Pati'nin adayının netleşmeden aday belirlemeyeceklerini kaydeden Milletvekili Erol, “ Biz, Ak Parti'nin Belediye Başkanı adayının kim olacağını bekleyerek ona göre bir strateji geliştireceğiz. 2023 seçimlerinde biz Elazığ'da ikinci parti çıktık. İyi bir kurgu oluşturulur, iyi bir strateji oluşturulabilirse şansımız olabilir. Seçimi kesin alıyoruz demek çok gerçekçi değil ama bir şans yaratabiliriz.” İfadelerini kullandı.

HİÇBİR PARTİNİN ÇATISI ALTINDA BİR SEÇİME GİRMEYİZ

Yerel seçimlere CHP olarak gireceklerini, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında aday olmak isteyen herkese ise kapılarının açık olduğuna vurgu yapan Milletvekili Erol, “Hiçbir partinin çatısı altında seçime girmeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında aday olmak isteyen herkese kapımız açık, otururuz, değerlendiririz, konuşuruz, şartlar, kurallar toplumun beklentileri gerçekleşiyorsa bu makul bir teklifse makul bir görüşme ise buna açığız ama onun dışında Cumhuriyet Halk Partisi olarak herhangi bir partinin çatısının altında girmeyi asla doğru bulmam ve girmemesi için de elimden geleni yapacağım.” dedi

ŞEHİR KAZANSIN

2023 seçimlerde Elazığ'da ikinci parti olduklarına dikkat çeken Erol, “Her parti kendi gücünü görsün, adayını çıkarsın iddialarını ortaya koysun. Adaylar arasında hizmet endeksli bir yarış olsun, bununla şehir kazansın. Bir başka partide bugüne kadar siyaset yapmış bir arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olmak istiyorsa bunu değerlendiririz. Ama bir başka arkadaşımız biz buradan aday olalım ittifak içerisinde olalım bu partiye destek verin diyorsa biz bu teklife kapalıyız. CHP olarak bir başka partinin çatısı altına seçime girmeyiz. Çünkü şehir merkezinde ikinci parti olduk.” İfadelerini kullandı.

ELAZIĞ TARİHİNDE KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLMAMIŞ

Yerel seçimlerde gönüllerinden geçenin kadın aday olması yönünde olduğunu söyleyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Benim aklımda isim bazında değil ama yani nasıl bir aday olması gerektiği konusunda bir yaklaşım var. Keşke bu şehirde siyasete bir kadın figürünü yetiştirebilsek, dahil edebilsek. Elazığ tarihinde kadın Belediye Başkanı olmamış. İlçelerimizde beldelerimizde olmuş merkezde olmamış. İsterim bir sivil toplum örgütünde başarı hikayesi olan, iş dünyasında bir başarı hikayesi olan, üniversitede akademik kariyeri olan ve şehre yeni bir değer katacak kadın bir Belediye Başkanı adayı bulabilelim.” dedi

DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BİR İSİM YOK

Aday belirleme çalışmalarında görüştüğü herkesle konuyu istişare ettiğini belirten Erol, “ Oturduğum her yerde bu düşüncemi de paylaşıyorum. Biz belki tanımamış olabiliriz, aklımıza gelmemiş olabilir, bizi yönlendirebileceğiniz düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz bir aday varsa şehrin siyasetine, zenginliği açısından onu dâhil edelim aday çıkaralım. İsim bazında şu anda kimleri yapabiliriz, ne yapabiliriz? konusunda bir düşüncemiz yok. Çünkü bizim adayımızın da birinci tercihimiz bir kadın aday olması, ikinci tercihimiz de tabii ki doğal olarak Ak Parti'nin ve MHP'nin adayları. MHP'nin de Elazığ'da önemli bir gücü var. Onu da inkâr etmek mümkün değil. Adaylara göre biz de kendimizi konumlandıracağız ve şekillendireceğiz.” diye konuştu.

İLÇELERDE İTTİFAK OLABİLİR

Şehir merkezinde olduğu kadar ilçelerde güçlü olmadıklarını söyleyen Milletvekili Erol, “İlçelerde ittifak olabilir. Şehir merkezi gibi değil. İlçelerde çok güçlü değiliz ama şehir merkezinde bir gücüz parti olarak. Bunun için şehir merkezinde CHP çatısı altında. İlçelerde ise makul olan her düşünceye açığız.” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme