Hicret Mahallesini Bekleyen Tehlike

Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Hicret Mahallesi'ne bırakılan hafriyatların can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğunu söyleyerek, tepki gösterdi.

Yetkilere seslenen Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, hafriyatların toplanmasını istedi. Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Elazığ'da Hicret Mahallesi'nde, TOKİ tarafından inşaat hafriyatı bırakıldığını söyleyerek, “TOKİ denilen bu kurum milleti mahvetti. 5 Milyona ev alıyorlar peki neden toprağını pisliğini taşımıyor? Bu insanların ne suçu günahı var.” dedi

TOKİ DENİLEN BU KURUM MİLLETİ MAHVETTİ

Muhtar Gülbasan, TOKİ olan tepkisini dile getirerek, “ “Bu arkamızdaki dağ aslında yoktu. Bu müteahhitler burayı aldıktan sonra temelleri çıkartıp yeni bir dağ yaptılar. Bu yeni dağın altında da vatandaşların arazileri var. Bu arazilerin tamamı sıfıra indi. Döküm yerine götürmemek için toprağı buraya bela ettiler. Yarın burada park da yapılsa, ne yapılırsa yapılsın fayda etmez. Buraya 50 metre yüksekliğinde bir duvar yapılması lazım ki o da bunu ne kadar tutar bilmiyorum. Bu TOKİ'nin denetleyicisi kimdir? Bu TOKİ kimdir? TOKİ kendi başına bir devlet midir? Gelip burada ihale alıyorsunuz 1 buçuk milyonluk evi 5 milyona alıyorsunuz, milleti mahvettiniz zaten.TOKİ denilen bu kurum milleti mahvetti. 5 Milyona ev alıyorlar peki neden toprağını pisliğini taşımıyor? Bu insanların ne suçu günahı var.” dedi

DÜNYA KADAR İNSANIN ARAZİSİ BOŞA ÇIKTI

Her an afet riski ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Muhtar Gülbasan, “Dünya kadar insanın arazisi boşa çıktı. Araziden vazgeçtik bir heyelan çıksa aşağıdaki evlere kadar hepsi çamurda kalacak. Bunun denetleyicisi kim? Burayı sahipsiz bir köy mü zannetti bunlar? Vatandaşlarımız kaç defa gidip söylemesine rağmen yeni dağlar oluşturuyorlar. Bu toprak yani bunun içinde kaya yok bir şey yok yarın bir yağmurda komple mahallenin içine girecek. Her gün basında bir haber çıkıyor TOKİ'lerde kayma var. Kayma dedikleri şey bu arkamda duran dağlar, toprağı oraya dökmüşler millette sanıyor ki bu toprakların üzerine ev yapılıyor. Bir de böyle bir dedikodu var, akşama kadar vatandaşlara cevap veriyorum. “Orada yapmıyorlar, toprak ayrı onu kaldıracaklar” diye.” diye konuştu.

TOKİ KENDİ KENDİNE BURADA KRAL MIDIR?

Yaşanacak olumsuzluklarda sorumlunun yetkililer olacağını kaydeden Muhtar Gülbasan, “Bu çok çirkin bir görüntü bu konuyla kim ilgileniyorsa gelip derhal boşaltsınlar. Yarın burada bir heyelan olur, bir sel olursa sorumlusu yetkililerdir. Belediyenin haberi yok, valilik karışmıyor, çevre şehircilik müdürü karışmıyor. TOKİ kendi kendine burada kral mıdır? Siz bedava mı yapıyorsunuz, milletten para alıyorsunuz. Para aldığınız için bunu buradan kaldırmak zorundasınız. Kaldırmasınlar da göreyim onları. Vallahi billahi savcılığa vereceğim. Hukuk var bu ülkede, devlet var. Göreceğiz onları, kendi kafalarına göre kimseye danışmadan getirip bu toprağı buraya yığmışlar. Allahtan korkmazlar, yazık günah değil mi? Gelip buradaki gariban vatandaşları gördünüz, yüklendiniz. Hadi bakalım ben sizi göreceğim. Yazık insanların bahçesi bitti.” İfadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme