Hükümlüler Cezalarını Ücretsiz Çalışarak Tamamlıyor

Elazığ'da denetimli serbestlik tedbiri kapsamında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışan yükümlüler, temiz bir çevre için her gün el ele veriyor.

Denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezanın infazına karar verilen hükümlüler kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılarak; hükümlülerin kurallara uyma becerisi ve çalışma disiplinini kazanması, başkalarının haklarına saygı göstermesi, zamanını planlaması, iyileştirme ve topluma kazandırılması amaçlanıyor. Tedbir kapsamında yükümlüler her gün ilde bulunan park, bahçe, okul ve camii gibi kamuya ait olan alanların temizliğini yapıyor.

Elazığ Denetimli Serbestlik Müdürü İrem Pirinççi yaptığı yazılı açıklamada, “ Elazığ Belediyesi ile yapılan iş birliği protokolü kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezalarını infaz eden hükümlülerin Elazığ Belediyesi bünyesinde kamuya yararlı işlerde çalışmalarını sağlıyoruz. Hükümlüler her gün görevlendirilmiş oldukları park, bahçe, cadde, sokak, camii, ibadethaneler, mezarlık ve türbeler de temizlik faaliyetlerini özveri ile sürdürüyor. Kamu yararına gerçekleştirilen bu çalışmalarla hem yükümlülerimizde çevre ve toplum bilinci oluşturulmuş oluyor, hem de yaşadığımız şehrimizin güzelliklerini koruyup, temiz bir toplum bilincini aşılamış oluyoruz. Yine bakım ve temizlik ihtiyacı olduğu bildirilen okul, camii gibi tüm kamu kurum ve kuruluşlarına da bu yönde destek vermeye devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme