İl Divan Toplantısı Yapıldı
Eğitimciler Birliği Sendikası 1 ve 2 No'lu Şubelerin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi.
Eğitim Bir Sen 1 Ve 2 No'lu Şubeler Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Talat Yavuz ve Şube Üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.
ARAS: “ATANMA KRİTERLERİNDEKİ ŞARTLARIN AĞIRLAŞTIRILMASI CAMİAYI ZORA SOKMAKTA”
Elazığ Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Haluk Aras; Akademideki atamaların zorlaştırılması ve akademik personelin ders saatlerinin fazla, ders ücretlerinin az olması konularına değinerek mevcut şartların iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Aras, “Akademik personeller ders saatlerinin fazlalığı ve bunun tersine ders ücretlerinin azlığı bunun yanı sıra üniversitelerde YÖK bünyesinde uygulamada birliğin olmaması, atanma kriterlerinin ne yazık ki gördüğümüz şartlar git gide ağırlaştırılması, büyütülmesi akademik camiayı oldukça zora sokmaktadır” dedi.
ARAS: “İDARİ PERSONELİNDE HEM MADDİ HEM MANEVİ HAKLARININ OLMASI LAZIM”
Aras; YÖK'ün yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade ederek, üniversitede çalışan idari personelin tazminat haklarının düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Aras, “Bir geliştirme ödeneği, iki üniversite tazminatı, üç döner sermaye, dört yükseköğretim tazminatı. Düşünün bir kurumda dört adet ödenekten aynı kurumda çalışan bir kesim bunların hepsini alırken diğer taraftan ki kesin idari personel bunların bir tanesini bile alamamakta. Bu adil bir uygulama değil dediğim gibi YÖK yapısına düzenlemeler yapılmalı bu yapı içerisinde idari personelinde hem maddi hem manevi sosyal manada haklarının olması lazım” dedi.
BAHŞİ: “OKULLARIMIZA YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLARIMIZI SENDİKAMIZA DAVET ETME ZAMANI”
Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Göreve yeni başlayan ve sendikaya küskün olan arkadaşları davet ederek eskisinden daha güçlü bir hale geleceklerini ifade etti. Bahşi, “Şimdi artık besmele çekip okullarımıza yeni başlayan arkadaşlarımıza sendikamıza davet etme zamanı. Böyle ufak tefek şeylerle küskünlüğü olan arkadaşlarımızı davet etme zamanı inşallah tekrar omuz omuza vererek yolumuza devam edeceğiz hep birlikte” dedi.
BAHŞİ: “EĞİTİME DESTEK PLATFORMU OLARAK EĞİTİM ÇALIŞTAYI YAPACAĞIZ”
Bahşi, Eğitime destek platformu olarak Elazığ'ın eğitim sürecine katkı sağlamak adına Fırat Üniversitesi'nin de katkılarıyla Eğitim Çalıştayı yapacaklarını söyledi. Bahşi, “Önümüzdeki süreçte nasip olursa ilimizde faaliyetlerimiz arasında biliyorsunuz konferanslar, seminerler sürekli düzenliyoruz. Bir Bilenler Bilge Nesil devam edecek, eğitime destek platformumuz var. Eğitime Destek Platformu olarak Eğitim Bir Sen şubelerimizle birlikte bir eğitim çalıştayı yapacağız. Yani ilimizin eğitimini daha iyi nerelere getirebiliriz üniversite ile birlikte hem üniversite hem bizim ortaöğretim, milli eğitim kurumlarımızda eğitim çalışanlarıyla ilgili veya eğitimin iyileştirilmesi ile ilgili yapılacak çalışmaları bir çalıştayla başlatacağız” dedi.
YAVUZ: “136 KAZANIMIMIZ VAR EĞİTİM ALANINDA”
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Talat Yavuz; Sendikanın kazanımları ile ilgili üyeleri bilgilendirdi. Yavuz, “Tabiki bu seneki toplu sözleşme öncesinde o psikolojik ortam çok böyle istediklerimizi alacağımız bir imkan sunmadı. Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğini iki katına çıkararak kat sayıya bağladık en önemlisi bu üniversitelerde de keza bize benzer bir ödeneğimizi iki katına çıkarıldı onun dışında ufak tefek kazanımlarla en önemlisi de kat sayıya bağlamış olmak. Şimdi 136 kazanımımız var eğitim alanında bu 136 kazanımı biz 43 tanesini toplu sözleşme masasında elde etmişiz, 40 tanesi kurum idari kurumlarında, 33 tanesini hukuk mücadelesiyle kazandığımız davalarla 20 tanesi de kurumsal iletişimlerle çözdüğümüz 136 kazanım. Bence sendikalarımızın burada beyin takımı divanı olduğu için bence okullarda, iş yerlerimizde, üniversitelerde olduğumuz bütün yerlerde toplu sözleşme konuşulduğu anda şunu söylemek lazım yani biz yetkili olduğumuz dönemde toplu sözleşme hakkını aldık özgürlükleri artırdık, 134 tane kazanım elde ettik. Bizden önce yetkili olanlar bir kurşun kalem kazandırdı mı diye sormak lazım ben İstanbul'da soruyordum. Kanal yirmi üç Bunu sorduğumuzda bizim aslında ne yaptığımıza zaman içerisinde olayı nereden alıp nereden getirdiğimizi anlatıyoruz. Sıkıntı yok demiyoruz. Sıkıntılarımızı, içinde olduğumuz ekonomi problemleri sonuna kadar söyleyerek vergilerdeki adaletsizliği, para politikalarındaki yanlışı, ülkenin ekonomi yönetimindeki zikzakları, adaletsizliği, aşağıda kalan kısmı, ek ders alamayan öğretmenlerin sadece maaşla, uzman öğretmenlik alamayan arkadaşlarımızın sıkıntılarını büyükşehirlerde yeni atanan arkadaşlarımızın üniversiteye yeni gelmiş beraber ev tutarak ev tutarak kalmak zorunda olduklarını haykıracağız bu bizim en önemli misyonumuz” dedi.
YAVUZ: “BİZ MÜLAKAT İSTEMİYORUZ”
Talat Yavuz; Okulların açıldığı öğretmene uygulanan şiddet ve baskının konuşulması yerine mülakatın konuşulmasının talihsizlik olduğunu ifade etti. Yavuz, “Mülakat konusundaki tartışmaları çok bir talihsizlik olduğunu söyledim, söylüyorum. Okullar açıldığı zaman Sayın Bakanımız keşke bu değil de okulların problemlerinin öğretmene olan şiddeti keşke okulların problemlerini gündeme getirseydi o bir talihsizlik oldu. Bizim sendika olarak mülakatlarla ilgili yaptığımız bütün kurullarda teşkilat buluşmalarında söylediğimiz net biz bu mülakatı istemiyoruz” dedi.
Yavuz; Sendikalarının gündemi ve hedefleri ile ilgili üyelere bilgiler verdi.