İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin Başarısı

Yüksek Öğretim Kurumu tarafından düzenlenen 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında başarılı olan fakültelere kazandıkları bayraklar İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay tarafından taktim edildi.

Önceki yıllarda Turuncu Bayrak-Mekanda Erişilebilirlik ödülünü alan Spor Bilimleri Fakültesi 2024 yılında ise üniversitede 3 kategoride de ödüle layık görülen ilk ve tek fakülte olarak büyük bir başarıya imza attı.

İnönü Üniversitesi'nin diğer fakülteleri de 1709 başvuru içerisinden Mekanda erişilebilirlik, Sosyal Faaliyetlerde erişebilirlik ve Eğitimde erişebilirlik kategorilerinde 17 Bayrak Ödülü alarak Türkiye'de 3.üncü oldu.

“TEK FAKÜLTE OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Konuyla ilgili bilgi veren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu "Spor Bilimleri Fakültemizin Mekanda Erişebilirlik-Turuncu Bayrak, Eğitimde Erişebilirlik-Mavi Bayrak ve Sosyo-kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik-Yeşil Bayrak alanlarında engelli öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerine katılabileceklerini belgeleyen tek fakülte olmasının gururunu yaşıyoruz. Fakültemizde bulunan tüm engel gruplarından öğrencilerimiz yapılan fiziksel ve eğitim öğretim uyarlamaları sayesinde uzun bir zamandır sorun yaşamadan eğitim alabilmekteydi. Bu ödüller de farklı engel gruplarından öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerine katılma konusunda herhangi bir sorun yaşamadıkları ve yaşamayacaklarının bir göstergesi oldu.

“ÖDÜLLER BİZLERİ TEŞVİK EDİYOR”

“Bu ödüller ayrıca bizleri oldukça teşvik etmiştir. Bundan sonra da engelli öğrencilerimizin fakültemizde eğitim öğretim faaliyetlerine katılmaları konusunda gerek mekansal gerek sosyo-kültürel faaliyetler ile ilgili çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu ödüllerin alınmasında tabi ki fakültemizde bulunan Engelsiz Fakülte Birimimizin de payı çok büyük. Bu birim üniversitemizde bulunan Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü ile koordineli olarak çalışmaktadır. Birimimiz son yıllarda engelli öğrencilerin sorunlarını tespit ederek çözüm noktasında ciddi çalışmalar yapmaktaydı. Bu yüzden başta çalışmalarımızı destekleyen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay olmak üzere, Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü'ne, Engelsiz Fakülte Temsilcilerimize, çok değerli akademik ve idari kadromuza ve tabi ki bizlerin bu ödülü almasının vesilesi olan engelli öğrencilerimize teşekkür ederim." dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme