İsrail'in Katliamları ve Soykırımları Devam Ediyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki meselelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ejder Açıkkapı, basın toplantısının başlangıcında Gazze ve Filistin'deki İsrail saldırılarına dikkat çekerek, “Bugün 7 Ekim ve 1 yıl geçti. Gazze'de, Filistin'de katil siyonist İsrail mezalimine devam ediyor. 40 bini aşkın Filistinliyi şehit eden, 100 bine yakın yaralısı olan ve bugün medeni dediğimiz dünyanın çaresizlik yaşadığı bir dönemi yaşıyoruz” dedi. Ayrıca, İsrail'e destek veren ülkeleri eleştirerek, “İsrail'in katliamlarına, soykırımlarına göz yuman ABD ve birçok Avrupa devletini maalesef görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıkkapı, Lübnan'daki İsrail saldırılarına da değinerek, “İsrail bu katliamlarına Gazze'yle sınırlı kalmıyor, bölgedeki diğer ülkelere de bu yangını sıçratmaya çalışıyor. 23 Eylül'den beri Lübnan'da binlerce insanın ölümüne sebep olan saldırılarına devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kobani Olayları ve Yasin Börü

Açıkkapı, 6-7 Ekim Kobani olaylarının yıl dönümünde olunduğunu anımsatarak, “Halkı sokaklara dökerek, 6-7 Ekim olaylarında 46 kişinin ölümü, yüzlerce kişinin yaralanmasına sebep olan terör anlayışını da, teröristleri de kınıyorum” dedi. Yasin Börü'nün terör yandaşlarınca hunharca katledilişini hatırlatan Açıkkapı, “Sadece kurban eti dağıtmak için evinden çıkan Yasin Börü şehit edilmişti. Yasin Börü'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Recai Kutan'ın Vefatı

Saadet Partisinin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'ın vefat vefatıyla ilgili, “Milli Görüş hareketinin efsanevi liderlerinden, rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın yol arkadaşı Recai Kutan ağabeyimizin vefatını üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullanan Açıkkapı, Türkiye'nin stratejik önemi ve bölgede son yıllarda yaşanan gelişmelere değindi.

“Büyük İsrail Projesi ve Türkiye Üzerindeki Tehditler”

Açıkkapı, Türkiye'nin stratejik önemine vurgu yaparak, tarih boyunca bölge üzerinde birçok oyun oynandığını belirtti. “Türkiye coğrafyasında bin yılı aşkındır cazibe merkezi, stratejik merkez olduk. Irak-İran savaşından, Rusya-Ukrayna savaşına kadar coğrafyamız sürekli yangın yeri” dedi.

Açıkkapı, İsrail'in Büyük İsrail Devleti projesine dikkat çekerek, “Büyük İsrail devletinin kuruluşuna zemin hazırlandığını görüyoruz. Bugün çevremizde olan olayların, kendi sınırlarımızda meydana gelen terör olaylarının da bu amacın bir parçası olduğunu görmek lazım” ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarının terörle mücadeledeki başarısına vurgu yaparak, “Son yıllarda savunma sanayindeki büyük gelişmelerle birlikte teröristleri inlerinde etkisiz hale getirmeye başladık. Bu, İsrail'i destekleyenler için rahatsız edici bir durumdur. Zayıf bir Türkiye'ye ihtiyaçları var ama onların arzularını yerle bir ettik, etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Bölgedeki Son Gelişmeler

Kıbrıs meselesine de değinen Açıkkapı, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. ABD'nin Kıbrıs'ta üs kurma girişimlerine dikkat çekmek isterim. Hem KKTC'deki soydaşlarımızın hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaatleri her şeyin üstündedir” dedi. Türkiye'nin, Kıbrıs'taki gelişmelere karşı her türlü tedbiri alacağını vurguladı.

“Türkiye Her Türlü Oyunu Bozmaya Hazır”

Ejder Açıkkapı, Türkiye'nin dış ve iç tehditlerle mücadelesinin devam edeceğini belirterek, “On yıllardır ülkemiz içerisinde yaşadığımız terör olayları ve ekonomik sıkıntıların temelinde büyük İsrail devletinin kurulma arzusu yatmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm kurumlarımız ve kahraman ordumuzla her türlü oyun ve tezgahı bozacak kudretteyiz” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme