İşte Yıkıcı Deprem Riski Taşıyan İller

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen depremin ardından, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün güncellenen deprem haritası dikkat çekti.

Haritaya göre, Türkiye'de ikinci derece deprem riski taşıyan iller arasında Elazığ'da bulunuyor.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, 5.5 ve üzeri depremler üretebilecek toplam 485 diri fayın bulunduğu 45 ilde risk analizleri gerçekleştirdi. Birinci derece riskli iller arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Kırşehir, Karabük, Hatay, Bartın ve Çankırı yer alıyor.

İkinci Derece Riskli Bölgeler

Güncellenen haritaya göre ikinci derece riskli iller arasında Tekirdağ, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya ve Çankırı bulunuyor.

Üçüncü Derece Riskli İllere Dikkat

Üçüncü derece risk altındaki iller arasında ise Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana ve Gaziantep'in bazı bölgeleri ile Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Konya, Mersin ve Nevşehir yer alıyor.

Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de dördüncü ve beşinci derece yani en düşük risk grubundaki iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman olarak sıralanıyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme