Kapanış Programı Yapıldı

Elazığ'da 'Bütünleştirici Özel Eğitim Hizmetlerinde Öğrenme Ortamlarının Geliştirilmesi' konulu projenin kapanış programı düzenlendi.

Elazığ'da Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (RAM) tarafından özel eğitim hizmetlerinde öğrenme ortamları geliştirip zenginleştirilerek özel eğitim ve kaynaştırma, bütünleştirme eğitiminin kalitesinin artırılması amacıyla başlatılan Özel Eğitim Hizmetlerinde Öğrenme Ortamlarının Geliştirilmesi Projesinin kapanış programı gerçekleştirildi.

İlimizde özel eğitim hizmetlerinde öğrenme ortamları geliştirip zenginleştirilerek özel eğitim ve kaynaştırma/bütünleştirme eğitiminin kalitesinin artırılması amacıyla başlatılan Özel Eğitim Hizmetlerinde Öğrenme Ortamlarının Geliştirilmesi Projesinin kapanış programı gerçekleştirildi.

Yapılan kapanış toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet YİĞİT, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Elazığ Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan projenin açılış konuşmasını yapan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Bekir EROL projenin hedefi ve amaçları konusunda bilgi verdi.

EROL proje kapsamında Özel eğitim ile bütünleştirme/kaynaştırma eğitimiyle ilişkili öğretmenlere eğitim verildiğini ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde tanı ofisi kurulacağını ifade etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet YİĞİT Özel Eğitim Hizmetlerinde Öğrenme Ortamlarının Geliştirilmesi Projesini önemsediklerini ifade ederek projeye katılan ve eğitim alan öğretmenlere teşekkür etti.

Özel ihtiyacı olan bireylerin eğitimleri için pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Müdür YİĞİT;

"Elazığ'da özel eğitim ile ilgili farkındalığın arttırılması, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimize yönelik günümüz ihtiyaçlarına uygun teknolojik araç-gereç, materyaller ve bilgisayar programlarının geliştirilmesini önemsiyoruz.

Bu kapsamda Rehberlik ve Araştırma Merkezimizce hazırlanan ve yürütülen bu projenin belirlediğimiz hedeflere ulaşmada büyük katkısı olacağına inanıyor, projeyi hazırlayan, yürüten ve eğitime katılan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

İl Müdürü YİĞİT'in konuşmasının ardından program Doç Dr. Songül KARABATAK ve Doç. Dr. Yunus Emre KARAKAYA'nın sunumları ile devam etti.

Program projeye katılan öğretmenlere ve proje yürütücülerine sertifika ve plaket takdimi ile son buldu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme