Keleş'ten Keban'a Müjde!

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elâzığ'da yürütülen doğalgaz ve altyapı çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yaparken, Keban ilçesine doğalgaz müjdesini verdi.

Keleş, yaptığı açıklamada Elazığ genelinde şimdiye kadar toplamda bin 761 kilometre uzunluğunda doğalgaz hattının döşendiğini belirterek, 243 bin 971 aboneye hizmet verildiğini açıkladı.

“Elazığ'ımızda yürütülen ve tamamlanan doğal gaz altyapı çalışmaları hakkında bilgiler vermek istiyorum. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi, Elazığ'ımızda da enerji altyapısının güçlendirilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz” diyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, açıklamasında şunları kaydetti:

“EKONOMİK TASARRUF HEDEFLİYORUZ”

“Bu çalışmalar sayesinde, sizlerin hayat kalitesini artırmak, çevreye duyarlı enerji tüketimi sağlamak ve ekonomik tasarruf elde etmek hedeflenmektedir.

Elazığ genelinde bugüne kadar toplamda 1.761 kilometre uzunluğunda doğal gaz hattı döşendi ve 243.971 aboneye hizmet veriliyor.

“ABONE BAĞLANTI İŞLEMLERİ BAŞLATILDI”

Elazığ Merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Sivrice ilçelerimizde ve Akçakiraz, Yazıkonak, Yurtbaşı, Sarıcan beldelerimizde doğal gaz hizmetinden faydalanılmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde bu ilçelerimize Keban ilçemiz de katıldı. 2022 yılında EPDK tarafından genişleme kapsamında dağıtım lisansına dâhil edilen Keban ilçemizde, 2023 yılında altyapı yatırımına başlandı ve kısa sürede tatbikat projesinin %81'i tamamlandı. 13 kilometrelik doğalgaz hattının 24 Temmuz 2024 tarihinde yani bundan 3 gün önce arzı sağlanarak abone bağlantı işlemlerine başlanıldı.

Çevreci ve ekonomik bir yakıt olan doğal gazın, Keban halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.

“ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”

Amacımız, siz değerli hemşehrilerimizin en konforlu ve güvenli şekilde doğal gaza erişimini sağlamak ve bu sayede çevresel sürdürülebilirliği desteklemektir.

Henüz doğal gaz hizmetine kavuşmamış olan ilçe ve beldelerimiz için de çalışmalarımız hızla devam etmektedir. En kısa sürede bu bölgelerde de doğal gaz hizmetinin sağlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hedefimiz; Elazığ'ımızın her bölgesinde modern enerji altyapısından faydalanılmasıdır.

“MODERN BİR ELAZIĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu vesileyle, doğal gaz altyapısının genişletilmesi ve sizlere daha iyi hizmet sunulması konusunda katkı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Enerji Bakanlığımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.

Hep birlikte daha güçlü, modern ve çevre dostu bir Elazığ için çalışmaya devam edeceğimizi belirtiyor sizleri Allah'a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla” diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme