Kentsel Dönüşüm Çağrısı

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yıkımına yeniden başlarken, vatandaşlar, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla hayata geçirilmesini talep ettiler.

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, bölgede yaşayanları bir kez daha derinden sarstı. Deprem, Elazığ'da da şiddetli bir şekilde hissedildi. Evlerinde depreme yakalanan vatandaşlar büyük bir panik yaşadı. Resmi açıklamalara göre, deprem sonrası 20 ev ağır, 517 ev ise hafif hasar aldı. Bu durum, Elazığ'da daha önce yaşanan depremlerin etkilerini yeniden gün yüzüne çıkardı.

AĞIR HASARLI BİNALARIN DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

24 Ocak Sivrice ve Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hasar gören binalar, özellikle Elazığ'da tehlike arz eden yapılar arasında yer alıyor. Son Malatya merkezli deprem, bu hasarlı binaların sayısını arttırarak, kamuoyunu yeniden alarma geçirdi. Elazığ'da, ağır hasarlı olduğu belirlenen birçok bina tahliye edilmesine rağmen, hiçbir önlem alınmadan kaderine terk edildi.

ENDİŞELERİ ARTIRIYOR

Elazığ merkezde bir çok mahallede bulunan hasarlı binaların bulunduğu sokakta, hem yayalar hem de araçlar için büyük bir tehlike söz konusu. Yıkılma riski taşıyan bu binalar, çevre sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Elazığ merkezde bulunan ağır hasarlı binalar, hem vatandaşların hem de esnafların endişelerini artırıyor.

VATANDAŞLARDAN ACİL YIKIM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEPLERİ

Elazığ'da yaşayan vatandaşlar, yetkililere seslenerek hasarlı binaların bir an önce yıkılmasını istediklerini ifade ettiler. Vatandaşlar , kentsel dönüşüm çalışmalarının acilen başlamasını talep ettiklerini belirterek, "Büyük şiddetli depremlerle sallanıyoruz. Bu nedenle, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla hayata geçirilmesini istiyoruz. Belediye Başkanımızın bu konuda gereken adımları atacağına inanıyoruz. Korkmadan oturabileceğimiz binalar istiyoruz. Binalarımız hepsi yorgun düştü. Sürekli büyüklü küçüklü depremler yaşıyoruz. Eski binalarımız, olası bir depreme dayanamaz” dediler.

BİNALARIMIZ, OLASI BİR DEPREME DAYANAMAZ

Kentsel dönüşüm projelerinin Elazığ'da birçok vatandaşın hayati bir ihtiyacı haline geldiğini söyleyen vatandaşlar eski binaların yerini alacak yeni yapılar için kentsel dönüşüm projelerinin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini kaydettiler.

HASTANE CADDESİ'NDE BULUNAN BİNALAR

Yıkılma tehlikesi taşıyan binalar, hem estetik hem de güvenlik açısından sorun teşkil ettiğini kaydeden vatandaşlar Özellikle Hastane Caddesi'nde bulunan binaların durumu, endişelerini artırdığını söylediler.

BİNALAR ESKİ DEPREME DAYAKLI DEĞİL

Vatandaşlar Elazığ merkezde binaların büyük bir kısmının eski ve depreme dayanıklı olmadığını söylerken, Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesinin aciliyetine vurgu yaparken, Deprem sonrası alınacak tedbirler, sadece mevcut durumun iyileştirilmesi için değil, gelecekte yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçileceğini belirttiler.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme