Kınama Değil, Yasa İstiyoruz
Eğitim- Bir Sen Elazığ 1 No'lu Şubesi, eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek ve bu olayların önüne geçilmesini sağlamak amacıyla 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
“Eğitimde Şiddet” olaylarına tepki göstermek amacıyla “Kınama Değil Şiddet Yasası İstiyoruz” sloganıyla Eğitim-Bir-Sen Sendikası tarafından Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda çok sayıda eğitimcinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, eğitimciye yönelik şiddet kınandı.
CAYDIRICI BİR YASAL DÜZENLEME İSTEDİLER
Eğitim- Bir Sen Elazığ Şubesi, eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek ve bu olayların önüne geçilmesini sağlamak amacıyla bugün (10 Mayıs) iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Elazığ'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yüzlerce öğretmen bir günlük iş bırakıp öğretmenlere uygulanan şiddetlere yönelik caydırıcı bir yasal düzenleme istedi.
İBRAHİM OKTUGAN ANISINA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Düzenlenen eylem, son olarak İstanbul/ Eyüpsultan'da eski bir öğrenci tarafından silahla saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan anısına gerçekleştirildi. Eğitim Bir Sen Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Oktugan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı diledi.
HUKUKİ KORUMA SAĞLAYACAK YASAL DÜZENLEMELER…
Eğitim Bir Sen Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, yaptığı konuşmada eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekerek failleri cezalandıracak ve mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya geldiklerini belirtti. Bahşi, eğitim camiasının sesine kulak verilmesi gerektiği ve hukuki koruma sağlayacak yasal düzenlemeler talep ettiklerini söyledi.
BÜTÜN EĞİTİM CAMİASINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
Bahşi, “İstanbul Eyüpsultan'da eski bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz” dedi.
BİRÇOK KONUDA OLDUĞU GİBİ BU KONUDA DA GEÇ KALINDI
Bahşi “Yıllardır, kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk. Ancak ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır.”dedi
BAKAN TEKİN'DEN ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME VAADİ
Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüştüğünü ve görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldığını hatırlatan Bahşi, "Sayın bakanın davetini ve eğitimcilere şiddeti önlemek üzere yapılacağı ifade edilen çalışmaları önemli ve kıymetli buluyoruz." dedi.
TBMM ÖNÜNDE EYLEM VE DİLEKÇE KAMPANYASI
Bakanlıkta yapılan ortak basın açıklamasının ardından TBMM önünde gerçekleştirilen eyleme de değinen Bahşi, "Genel başkanımızın katılımıyla TBMM önünde gerçekleştirdiğimiz geniş katılımlı eylem, eğitimcilere şiddeti önlemeye dönük kararlılığımızın ve şiddet olaylarının oluşturduğu büyük üzüntünün bir tezahürüdür." dedi.
EĞİTİM-BİR SEN'DEN ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME TALEBİ
Bahşi, "Dün Ankara'da TBMM önünde yaptığımız çağrıyı bugün burada bizler de yapıyoruz: Ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımlar ivedilikle atılmalı; eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalıdır." dedi.
EĞİTİM ÇALIŞANLARINA YASAL KORUMA
Bahşi, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının önlenmesi için yasal düzenlemelerin gerekli olduğunu vurgulayarak, "Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek, caydırıcı olacak, failleri cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasının sağlanması için bugün (10 Mayıs) iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor, ülke genelinde basın açıklamaları yapıyoruz. Genel Başkanımız Ali Yalçın ile görüşmesinde Sayın Bakanın meslek kanununa ilişkin yeni düzenleme konusunda kullandığı ‘şiddete karşı yasal düzenleme' ifadelerini son derece kıymetli buluyoruz. Bunun bir an evvel hayata geçmesinin takipçisi olacağız” diye konuştu.
DİLEKÇE KAMPANYASI BAŞLADI
Eğitim-Bir Sen Elazığ Şubesi, iş bırakma eylemiyle eş zamanlı olarak 1 hafta sürecek bir dilekçe kampanyası da başlattı.
TEDBİRLERİN ALINMASI ELZEMDİR
Bahşi yaptığı açıklamada, " Devlet, kasıtlı şekilde ölüme, yaralanmaya ve zarara sebebiyet verilmesini önlemekle mükelleftir. Devletin bu yükümlülük çerçevesinde, suç işlemekten caydırıcı yasal zemini ve idari şartları tesis ederek yaşam hakkını koruma ve ayrıca buna ilişkin ihlalleri önleyici, bastırıcı ve cezalandırıcı bir infaz mekanizması geliştirme ödevinin hukuk devleti olmanın gereği olduğunu bugün burada bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.
Bu doğrultuda, eğitim çalışanlarına karşı eğitim ve öğretim hizmetinin sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması elzemdir.
Eğitim çalışanları olarak, şiddete karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayana, çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyor ve bekliyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.