Koca: Tarım Fuarı, Üreticiler ve Girişimciler Arasında Köprü Kuracak!

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, Kanal 23 TV'de yayınlanan Selami Ağar'ın program sunuculuğunu yaptığı Görüş Alanı programının canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Nafiz Koca, Kanal 23 TV'de yayınlanan Görüş Alanı programına katıldı.

Görüş Alanı programında Elazığ için büyük önem arz eden, 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, Elazığ 4'üncü Tarım Fuarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Elâzığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, bu fuarın Elazığ için elzem olmasından dolayı, Elazığ Belediyesi'nin elini taşın altına koyduğuna dikkat çekti.

Başkan Koca, katıldığı televizyon programında Elazığ için büyük önem arz eden fuara ilişkin şu açıklamalarda bulundu.
Fuarların kolay yapılmadığını vurgulayan Koca, açıklamasında şunları kaydetti:

“ADINDAN SÖZ ETTİRECEK BİR FUAR OLACAK”

“Bu fuarlar kolay yapılacak şeyler değil, sadece ilimizdeki üreticiler ve ilimizde faaliyet gösteren firmalar değil, gerek il dışından ve gerekse uluslararası firmalar katılıp, çiftçilerle satıcılar arasında bir köprü görevi üstleniyor. Dolayısıyla bunun zorluğu hem üreticilere ulaşmak ve hem de girişimcilerin ihtiyaç duydukları ekipmanları üreten firmaları bir arada toplamak. Takdir edersiniz ki; bu çok zordur. Bu kapsamda Elazığ Belediyesi, bütün zorluklara rağmen bir başlangıç yaptı. Geldiğimiz noktada gidişat çok güzel, ülkede adından söz ettirecek, bölgede de bölgenin fuarcılığına bir başlangıç olacak bir fuar olacağına inanıyoruz” dedi.
Başkan Koca, 9-13 Ekim tarihleri arasından ilimizde gerçekleştirilecek Elâzığ 4'üncü Tarım Fuarı'nın hem üreticiye hem de firma sahiplerine kolaylık sağladığını belirterek;

“ŞEHRİN TANITIMI VE TURİZMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

“Bu süreçte Türkiye genelinde ulusal ve uluslararası ölçekte bitkisel ve hayvansal üretim yapan girişimcilerin ihtiyaç duyduğu ekipmanların üretimini yapan firmalar gelip burada hem kendi ürünlerini pazarlayacaklar, hem de üreticiler mağaza mağaza gezmeyecek.

Çiftçiler, sadece malzeme ekipman alımı değil, tarımsal ve hayvansal iştigal alanlarda eksik oldukları noktalarda bilgilendirilecekler. Fuar devam ettiği süre içerisinde akşamları seminerler ve bilgilendirmeler yapılacaktır. Şehrin tanıtımı ve turizmi açısından çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRİN TANITIMINA KATMA DEĞER SAĞLAYACAK”

Türkiye'de yılda 60 tane tarım ve hayvancılık fuarlarının yapıldığını ifade eden Başkan Koca, bu fuarların hem ülke ekonomisine hem de ciddi oranda şehrin tanıtımına katma değer sağladığına dikkat çekti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme