Konuyu Hassasiyetle Takip Edeceğim!

Gümüşhane cenahından ilk açıklama MHP Milletvekili Musa Küçük'ten geldi.

TFF 3. Lig'te oynanan Kelkit Hürriyetspor - Elazığspor maçında yaşanan olaylar milli ve manevi değerlere verdiği önemle bilinen Elazığ'ı ayaga kaldırdı...

Karşılaşma sırasında bir grup taraftarın Elazığ takımına yönelik, “PKK dışarı” tezahüratı yapması sonrası yaşanan gerginliğe müdahale eden emniyet kuvvetlerinin ise sert müdahale etmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Kelkit'te yaşananların sosyal medyada yayılmasının ardından Elazığ kenti adeta ayağa kalkarken Gümüşhane cenahı ise sessizliğe büründü. Elazığspor taraftarları Gümüşhane Valisi, Kelkit Kaymakamı ve Emniyet Müdürünün görevden alınmasına kadar varan açıklamalar da bulunmuş, Gümüşhane sessiz ise kalmaya devam ediyor.
Konu ile ilgili Elazığspor Resmi hesabından yapılan “Elazığ Tek Yürek Oldu!” başlıklı sosyal medya paylaşımında, “Dün Kelkit'te yaşanan kabul edilemez olaylardan sonra ilimiz siyasileri ve sivil toplum örgütleri tek yürek olarak Kelkit emniyetinin tutumunu kınayıp sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundular. Arma için kilometrelerce yol giden cefakar taraftarlarımıza yapılan bu saldırılar asla cezasız kalmamalıdır. Kelkit Hürriyetspor Kulübü yöneticileri ve taraftarları da en ağır cezayı almalıdır. Yaşanan olaylara kayıtsız kalmayarak tek yürek olan aziz şehrimizin aziz insanlarına teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.
Elazığspor tarafında; AK Partili vekillerden sert tepki gelirken AK Parti Elazığ milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Kelkit Hürriyetspor taraftarlarından bir grubun Elazığ ve değerlerinin aleyhine attığı sloganların, kendilerini derinden üzdüğünü söylemişti.

AK Parti milletvekili Ejder Açıkkapı ise, “Vatan, millet, bayrak ve devlet sevdalısı hemşerilerimizi tanımayan, Elazığ'ı ve Elazığlıyı tanımayan Kelkit taraftarının akıl tutulması tezahüratlarını kınarken, Kelkitspor-Elazığspor maçında Elazığspor'umuzun taraftarlarına yönelik bazı güvenlik görevlilerinin şiddet içeren davranışlarını kınıyor, bu hoş olmayan davranışı gerçekleştiren görevliler hakkında gerekli tahkikatın yapılmasını bekliyoruz” diye açıklamada bulunmuştu

MHP Elazığ milletvekili Semih Işıkver de, paylaştığı mesajında, “Allah PKK'nın da PKK'lıların da belasını versin, Elazığspor taraftarına bu sloganın atılmasını da taraftarımıza karşı güvenlik güçlerinin bu kontrolsüz yaklaşımını da kınıyorum” ifadelerine yer vermişti.

Elazığ Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları ise, Kelkit Hürriyetspor taraftarlarından oluşan bir grubun, millet ve bayrak sevdalısı Elazığ ile ilgili attığı sloganları kesinlikle kabul etmediklerini ifade ederek, güvenlik görevlilerinin gösterdiği tutum ve davranışları şiddetle kınadığını belirtmişti.

Yapılan bu açıklamalara karşılık Gümüşhane cenahından ilk açıklama MHP Milletvekili Musa Küçük'ten geldi. Milletvekili Küçük, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gerekli incelemelerin yapılacağını, konuyu hassasiyetle takip edeceğini ve Kelkit Hürriyetspor'u asla yalnız bırakmayacaklarını kaydetti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme