Küçük: Emeklilere Zam İçin Seçim Mi Bekleniyor

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ İl Başkanı İhsan Küçük, 5 bin TL ek ödemeden faydalanmayan emeklilere yönelik haksızlığın giderildiğini, ancak buna rağmen emekli maaşlarının aç sınırının altında kaldığını, 6 milyon emeklinin 7 bin 500 lira düzeyinde aylık aldığını söyledi.

Ülkemizde 6 milyon emeklinin 7 bin 500 lira düzeyinde aylık aldığını ifade eden Başkan Küçük, sendikal mücadeleleri ve konuyu her platformda gündeme getirmeleri sonrası hükümetin yanlıştan dönerek 4 milyon 689 bin çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklisine de 5 bin TL tazminat ödemesinin doğru fakat yeterli olmadığını dile getirdi.

Asgari ücretin 2002 yılında en düşük işçi emeklisi aylığının yüzde 71,5'ine denk gelirken, bugün en düşük işçi emeklisi aylığının asgari ücretin altında kaldığına dikkati çeken Küçük, "Bugün en düşük emekli aylığı mevcut asgari ücretin 3 bin 902 lira altında. Emekli aylıklarının asgari ücretin bile altında olduğu bir tabloyla karşı karşıyayız. Hükümetin kapsam dışı tuttukları 5 bin TL ödemedeki mağduriyetleri gidermesi önemli ancak yeterli bir adım değil. Ekim ayından beri ek zam verileceğine dair değişik yetkililerin demeçlerine yansıyan umut veren açıklamalar ne yazık ki gerçekleşmedi ve emeklinin umutları 2024 yılına ertelendi. Emeklilerimizin hayatta kalma mücadelesini verdiğini itiraf eden hükümet yetkililerinin bu konuda herhangi bir adım atmaması, emeklileri yokluğa mahkum etmek ve onları yok saymaktır. Bugün emeklilere yapılmayan zammın seçim arifelerinde getirerek buradan siyasi bir beklenti içine girilmesi, emeklilerde ters tepmekte ve hükümete yönelik bir tepkite dönüşmektedir. Emekliler olarak hükümete çağrımız şudur ki emekliler siyasetin ve sandığın kurbanı edilmesin. Yıllarca ülkeye hizmet edip emekliliğinde huzur arayan kesimlerin bu hayalleri yıkılmasın”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme