Liselerde Diplomalar İkiye Ayrılacak

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci 4 + 4 + 4 eğitim sisteminde değişiklik yapılacağının sinyallerini verdi. Velileri yakından ilgilendiren kararla ilgili gelişmelerin ne olacağı merak ediliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 sisteminde değişiklik yapılması gündemde. Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, son dört yıla ilişkin bir revizyonun gündemde olduğunu belirtti. Liselerin 3 yıla indirilebileceği ve ‘Normal Lise' ya da ‘İleri Lise' diploma seçenekleri gündemde.

Millî Eğitim Bakanlığı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında uygulamaya konan 4+4+4 sisteminde revizyona hazırlanıyor. Düzenleme sinyalini Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci verdi.

‘YENİDEN ELE ALMAMIZ GEREKİYOR'

Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu'nda konuşan Yelkenci “Kademeler arası geçişle dolaylı, mesleki ve teknik eğitimde niteliği artırmakla doğrudan ilişkili bir başka husus da 4+4+4 sisteminin son dört yılı. Bu dört yılı da yeniden ele almamız gerektiği şüphesiz aşikârdır. Bu noktada çalıştaylarda ve panellerde bu konular gündeme gelirse detaylı bir şekilde tartışılırsa Millî Eğitim Bakanlığına büyük bir katkınız olacağını politika geliştirmede özellikle ifade etmek isterim” dedi.

LİSELER 3 YILA MI İNECEK?

Bakanlık çevrelerinde bazı liselerin eskisi gibi 3 yıla inebileceği konuşuluyor. Masadaki seçeneklerden biri şıklı eğitim modeli. “Normal lise” diploması almak isteyen öğrenciler 3 yılda mezun olacak. Bunlara sınav başarı ortalamalarına göre diploma notu verilecek. Üniversiteye gitmek isteyenler ise 4 eğitim alacak. Bu öğrencilere “İleri Lise” diploması verilecek.

BAŞARI NOTU İLE MEZUNİYET

Eğitim sisteminde diplomalarının normal lise ve ileri lise olarak ikiye ayrılması üniversitelerdeki yığılmalarında önüne geçecek. 11. sınıftan mezun olmak isteyen öğrencilerse normal lise diploması alarak başarı ortalamalarına göre diploma notuyla mezun edilecek.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme