Manisa'da 'Harput'tan El-Aziz'e' Konferansı Düzenlenecek

Manisa Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 14 Ekim Cumartesi günü Manisa'da 'Harput'tan El-Aziz'e' konferansı gerçekleşecek.

Manisa Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Manisa'da Harput'un tanıtılması amacıyla “Harput'tan El-Aziz'e” konferansı düzenlenecek.

Konferans Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik katılımıyla 14 Ekim Cumartesi günü saat 19:30'da İrfan Meclisi'nde gerçekleşecek.

Manisa Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Kayalar, tüm Elazığlıları ve Manisalı vatandaşları düzenlenecek olan konferansa davet etti. Kayalar; “tarihte önemli bir yer tutan Harput'un tanıtılması ve anlaşılması konusunun tüm Elazığlı derneklerin asli görevidir. Bu bilinçle Manisa'da ve çevre illerde bulunan hemşehrilerimiz ve tanıdık dostlarımıza, bin yıldan fazla geçmiş bir tarihe sahip olan medeniyetler beşiği Harput'u anlatmak ve tanıtmak amacıyla Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik'i davet ettik. Sayın Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik hocamız, Elazığ ve Harput'u tanıtmak konusunda, kendisine ne düşerse seve seve kabul edeceğini belirtti. Sponsorluğunu Elazığ sevdalısı Hemşehrimiz iş insanı Ferit Babacan'ın ve organizasyon sorumluluğunu da Akın Aktı'nin yaptığı konferans, 14 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 19.30 da Manisa Yunusemre Belediyesi İrfan Meclisi'nde gerçekleştirilecek. Tüm hemşehrilerimizi davet ederiz” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme