Mecliste Oturma Düzeni Değişiyor

Yeni yasama yılında TBMM Genel Kurulu'ndaki oturma düzeni değişiyor. Milletvekili sayısı en az olan Saadet-Gelecek Grubu, MHP'nin yerine en son sıralara geçecek. İYİ Parti de Saadet-Gelecek Grubu'nun yanında yer alacak, MHP ise DEM Parti ile yan yana oturacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) siyasi partilerin oturma düzeninde değişiklik yapılacak. Yeni düzenleme, özellikle MHP ve DEM Parti'yi etkileyecek, bu iki parti Meclis'te yan yana oturacak.

Meclis İçtüzüğü'ne göre Genel Kurul'daki oturma düzeni, milletvekili sayısı en az olan partiden en fazla olan partiye doğru sıralanıyor. Ancak, geçtiğimiz yıl Saadet-Gelecek Grubu'nun kurulmasıyla mevcut düzen değişmişti.

Bu grubun oturma sorunu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin MHP grubunun bir sırasından feragat etmesiyle çözüldü ve Saadet-Gelecek Grubu ön sıralarda yer aldı. Fakat grubun milletvekili sayısı en az olan grup olmasına rağmen, içtüzüğe aykırı olarak MHP'den sonra sıralarda oturdu.

Yeni yasama yılında oturma düzeninin içtüzüğe uygun hale getirilmesine karar verildi. Buna göre, Saadet-Gelecek Grubu milletvekilleri, Meclis Genel Kurulu'nun en sol sıralarında oturacak.

İYİ PARTİ İKİNCİ SIRADA YER ALACAK

Milletvekili sayısı toplu istifalarla azalan İYİ Parti, Saadet-Gelecek Grubu'nun hemen yanında oturacak.

MHP VE DEM PARTİ YAN YANA

Yeni oturma düzenine göre İYİ Parti'nin ardından MHP ve DEM Parti milletvekilleri yan yana oturacak. Sıralamada, MHP ve DEM Parti'yi sırasıyla CHP ve AKP takip edecek.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme