Milli Ağaçlandırma Günü Kapsamında Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü' etkinliği çerçevesinde, binlerce fidanın ücretsiz dağıtımı yapıldı.

Elazığ'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ücretsiz binlerce fidan dağıtıldı.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara ceviz, selvi, sedir ve badem olmak üzere 6 çeşit olmak üzere 10 Bin 23 fidan dağıtıldı. Yoğun ilginin olduğu fidan dağıtımında fidanlar kısa sürede tükendi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner; “Tüm ilçelerde halka ücretsiz fidan dağıtım etkinliklerimiz oldu. 100 bin fidanı bu hafta boyunca dağıtmayı planladık” dedi.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 'Geleceğe nefes, cumhuriyete nefes' teması ile 10 Bin 23 fidan dağıtımının gerçekleştiğini, vatandaşların yoğun ilgisinin ise memnun edici olduğunu söyledi.

FİDAN BİÇİM ETKİNLİĞİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çetiner; açıklamasında şunları söyledi; “ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılında 11 Kasım'ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan etmesi münasebetiyle her yıl düzenliyoruz. Bu yılda 5'ncisi düzenledik. Türkiye'de 81 il 922 ilçede 2 bin 23 fidan dikimlileri oldu.Elazığ'da da sayın valimizin koordinesinde tüm kamu kurumla kuruluşların katılımıyla STK lar, öğrenciler, askerimiz, polisimizi hep beraber 11 lokasyonda fidan dikimi yapıldı. Merkezde de Tadım Köyün'de Cumartesi Günü coşkulu bir katılımla aziz şehrin aziz insanlarına yakışacak bir katılımla fidan biçim etkinliğimiz gerçekleştirildi.”

TÜRKİYE YÜZYILINDA NEFES OLACAK

Bu yıl dik diktiğimiz filanlar Sayın Tarım Orman Bakanlığımızın da bu yılki temasıyla ‘Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes' temasıyla işlendi. Dolayısıyla diktiğimiz fidanlar Türkiye yüzyılında nefes olacak inşallah. Bugün de Kent meydanımız Cumhuriyet meydanında halkımıza ücretsiz olarak 10 bin 23 adet fidanı dağıtıyoruz. Dağıtımız fidanların içerisinde gelir getirici kapsamında ceviz ve badem olmak üzere mavi servi, kara servis ve sedir dağıtıyoruz. Büyük bir izdiham var. İnsanlarımız, fidanlarımızı ciddi manada alıyor. Bundan sonra bu tür etkinliklerimizi yapacağız. Bir de şunu ifade edeyim, bu yıl 100. yıl olması hasebiyle tüm Elazığ'da 100 bin adeti ücretli şekilde insanlarımıza, vatandaşlarımıza dağıtacağız.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme