Müslüman Ülkeler Harekete Geçmeli

Saadet Partisi Elazığ Eski İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarına sert tepki gösterdi.

Saadet Partisi Elazığ Eski İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik soykırımını lanetleyerek, “57 Ülkenin yöneticisi kafasını kuma gömmüş, soykırımı adete seyrediyor.” diye konuştu.

57 ÜLKENİN YÖNETİCİLİLERİ KAFASINI KUMA GÖMMÜŞ

Filistin halkının yaşadığı zorlukları ve insan haklarının çiğnenmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Saadet Partisi Elazığ Eski İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, İsrail'in 1948 yılından beri Filistine yönelik saldırılarına dikkat çekerek, “ Gazze abluka altında kuşatılmış, yukarıdan bombardıman yapılıyor. Kadın, çocuk, ihtiyar, yaşlı demeden siyonist İsrail canileri katlediyorlar. İsrail'i kınıyorum. İsrail 1948'den bugüne kadar saldırılarını yapıyor. Ben İslam coğrafyasındaki millete bakıyorum tepkili. Ancak özellikle islam âleminin birkaç tanesini çıkarırsak devlet bazında 57 ülkenin yöneticilileri kafasını görmüş adeta seyrediyor. İnşallah bu kamuoyunun ayağa kalkışı, baskısı bunları da harekete geçirir. İsrail'e dersini verirler.” dedi

TÜRKİYE İSLAM ÂLEMİNE BÜYÜKLÜK, ABİLİK YAPMIŞ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı İslam ülkelerini birlik olmaya davet eden Hacıbekiroğlu, özellikle Türkiye'ye bu arada önemli görev düştüğüne vurgu yaparak, “ Tabii biz Türkiye'den çok fazla bekliyoruz. Niye bekliyoruz? Türkiye'nin 600 yüz yıllık Osmanlı geçmişi var. Türkiye İslam alemine büyüklük yapmış abilik yapmış. Dolayısıyla Türkiye'nin biraz daha ciddi, biraz daha duyarlı, biraz daha diploması şu anda çalışıyor ama biraz daha gayret göstermelerinde fayda var.” Dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme