Naci Görür , Komşu Şehrimizi İşaret Etti

Deprem Uzmanı Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli ile ilgili açıklama yaparak Tunceli'de 7.4 büyüklüğüne kadar bir deprem beklediğini açıkladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programına konuk oldu. Türkiye'nin deprem haritasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Görür, Tunceli bölgesindeki deprem riskine işaret ederek uyarılar yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür "İlk kez açıklıyorum" diyerek vatandaşları uyardı.

"Tunceli'de 7,4 şiddetinde deprem olabilir"

Prof. Dr. Naci Görür “Türkiye'de Tunceli tehdit altında. Bugün Tunceli'den kimse bahsetmiyor ama Tunceli tehdit altında çünkü Erzincan- Karlıova arasında Yedisu fayı var. Bu fay en son 1790'lar da deprem üretmiş. 250 senede bir deprem üretme periyodu var. 1794'e 250 koyarsanız günümüze yaklaşırsınız. Dolayısıyla tehlikeli orası. Özellikle Pülümür'ün olduğu yer. Gerçi yoğunluğu fazla değil nüfusu ama insanlarımız yaşıyor köylerimiz var. Biz zaten Erzincan-Bingöl-Karlıova arasını bekliyoruz. Bu fay eğer deprem üretirse 7,4'e kadar deprem çıkabilir. Bu fay Tunceli'ye fazla uzak değil. Tunceli'ye yakın Tunceli hemen bu fayın güneyinde.” İfadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme