Nevruz Barış ve Huzura Yapılan Çağrıdır!

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı olması münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, kuşaktan kuşağa aktarılan önemli bir kültürel değer olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Koca, kültürümüzün önemli parçalarından, bolluğu, bereketi, coşkuyu, kardeşliği, baharı, umut dolu başlangıçları simgeleyen Nevruz Bayramı'nın, ülkemize, milletimize, hemşehrilerimize, gönül coğrafyamıza ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini dileyerek, mesajında şunları kaydetti:

“Toplumsal barışın pekiştirilmesine katkı sağlayan Nevruz, ayrışmanın değil sevgiyle kucaklaşmanın kaynağı, saygının pekiştiği bir zaman dilimidir. İşte bu nedendendir ki Nevruz ateşi Türk Milletinin kadim tarihinden gelen barış ve huzura yaptığı bir çağrı, yanan ateşin üzerinden atlamak adeti ise temizlenmek, arınmak anlamına gelir.

Doğayla barışık bir yaşamın önemini hatırlatan hoşgörüyü yücelten, paylaşma ruhu ile soframızdaki bolluk ve bereketi artıran bahar mevsiminin müjdecisi Nevruz Bayramı'nın ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığa hatırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme